O navă din Grecia a fost lovită de o rachetă în largul portului Aden din Yemen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O navă deținută de Grecia a fost lovită de o rachetă în largul portului Aden din Yemen.

O explozie a fost raportată marți în apropierea unei nave comerciale, în largul portului Aden din Yemen, au declarat agenția pentru operațiuni comerciale maritime din Regatul Unit (UKMTO) și firma britanică de securitate maritimă Ambrey, transmite Reuters.

Un vrachier deținut de Grecia, sub pavilionul Insulelor Marshall, ar fi fost lovit de o rachetă în timp ce se îndrepta prin Coridorul de Tranzit al Securității Maritime spre sud, la aproximativ 53 de mile marine sud-vest de Aden, a raportat Ambrey. Nava călătorea din SUA către India. Nava și echipajul sunt în siguranță, au raportat atât Ambrey, cât și UKMTO.

Rebelii houthi  ar fi crezut că nava este americană

Serviciul de monitorizare maritimă TankerTrackers.com a identificat nava raportată de UKMTO ca fiind un vrachier numit "Star Nasia" care transporta cărbune din SUA.

Rebelii houthi aliniați cu Iran au declarat marți că au tras rachete asupra a două nave în Marea Roșie, identificând "Star Nasia", sub pavilionul Insulelor Marshall, drept americană.

"Star Nasia", deținută de Grecia, administrată de Star Bulk Carrier, a fost avariată de o explozie la ora 11:15 GMT, a declarat un oficial al Ministerului de Transport maritim grec, adăugând că echipajul nu a fost rănit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel