Explozie la Rafinăria Petromidia, urmată de incendiu. A fost activat Planul Roșu de intervenție - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: captură video Antena 3 CNN
Foto: captură video Antena 3 CNN
O explozie s-a produs la Rafinăria Petromidia Năvodari.

UPDATE 2:

"În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice. Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea", au transmis reprezentanții companiei.

UPDATE 1:

Din primele informații de la fața locului oferite pentru DC NEWS de către purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, locotenent Anamaria Stoica, nu ar exista victime. Explozia s-ar fi produs la o conductă.

"Au fost evacuați 20 de oameni de la fața locului. A fost vorba despre o explozie urmată de un incendiu la o conductă. Toate detaliile și cauza acestei explozii vor fi stabilite la finalul misiunii. Din fericire nu s-au înregistrat victime, avem în sprijin și autospeciala cu roboți, patru mașini de stingere sprijin de la ISU Ialomița și ISU Călărași. De asemenea, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu începând cu ora 08:40, ceea ce presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Intervenim cu toate resursele și toate forțele pe care le avem la nivelul inspectoratului. Vom reveni și cu alte detalii la finalizarea misiunii", a declarat pentru DC NEWS, locotenent Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.

Știrea inițială:

O explozie s-a produs la Rafinăria Petromidia Năvodari. Aceasta nu ar fi fost urmată de un incendiu. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la acest moment acolo se află mai multe echipaje ale serviciilor de urgență.

"CT - localitatea Năvodari - eveniment la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD. Misiune este în dinamică", transmis ISU Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel