Explozie Arad. Unul dintre ADN-urile găsite pe explozibil nu există în baza de date din România. Informații uriașe în telefonul afaceristului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3
Ar fi fost găsite urme ADN de la două persoane pe explozibilul pus în mașina afaceristului Ioan Crișan.

"Unul dintre ADN-uri este al lui Ioan Crișan, ceea ce nu înseamnă că a luat bomba şi a pus-o în maşină. Înseamnă că, în momentul deflagraţiei, pe bombă au ajuns fragmente... Evident, înțelegem că o astfel de explozie poate duce ADN-ul victimei pe explozibil. Celălalt ADN a fost băgat în baza de date din România şi nu există. În momentul de faţă, este dat în urmărire internaţională. Este alertă internaţională pe acest ADN. Se aşteaptă rezultatele de peste tot din lume cu ţările partenere. Mi se pare foarte important ce s-a descoperit în telefonul lui Ioan Crișan. Acolo sunt 50 de GB de infomații care sunt probe importante în anchetă", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: Dosar explozie Arad. Ion Crișan ar fi dat țepe. Sorin Ovidiu Bălan: Era unul dintre cei care amenințau

Potrivit unor surse Antena 3, bomba ar fi fost montată după ce mașina afaceristului Ioan Crișan a ieșit din service. De asemenea, cel care pus-o ar urma să fie prins, zilele acestea.

Ce spune proprietarul vulcanizării

Cu cinci zile înainte să moară în explozia maşinii, Ioan Crişan a mers la o vulcanizare unde a stat 15-20 de minute ca să schimbe două anvelope şi să comute o roată de la maşina sa, Mercedez Benz, scrie Mediafax. Marius Stoia, proprietarul vulcanizarii care a văzut maşina lui Ioan Crişan înainte de explozie, a povestit cum a decurs intervenţia şi ce a vorbit cu afaceristul, un obişnuit în atelierul său.

El a spus că Ioan Crișan a venit la atelier luni, în 24 mai și i-au fost schimbate două anvelope pe faţă şi a comutat o roată pe spate. "În jur de 15-20 de minute (a stat aici - n.r.). A venit cu mine în birou, a venit cu mine, aici, pe terasă, a servit un fresh, i-am făcut factura, a plecat şi asta a fost tot”, a spus Marius Stoia.

Vezi și: Persoană cheie în cazul exploziei de la Arad. Femeia ar fi stat pe bancă şi a privit explozia

El nu a putut preciza dacă în tot acest timp, maşina a fost închisă sau deschisă. „Asta nu ştiu să vă spun. Angajaţii mei au muncit la maşină. Nu ştiu dacă a fost închisă sau deschisă. Toţi suntem şocaţi de cele întâmplate”, a spus Stoia.

Întrebat dacă a umblat vreunul dintre angajaţi la maşină, în interior, patronul vulcanizării a spus că nu ar fi avut de ce să umble. „Noi am lucrat doar la roţi. Nu aveam ce să căutăm în interiorul maşinii”, a răspuns el.

"În interiorul maşinii s-ar fi găsit urme de explozibil"

"Am informaţii de ultimă oră, pe surse, de la anchetatori. Teoria, în momentul de faţă, este că bomba a fost plasată în interior. Din acest motiv, la explozie, s-au deschis uşile maşinii şi a sărit plafonul. Nu a fost plasată sub maşină. În interiorul maşinii s-ar fi găsit urme de explozibil. Maşina avea cutie automată, adusă special din SUA pentru omul de afaceri. Nu se putea deschide cu o copie de chei sau cu altceva.

Se merge pe două ipoteze. 1. Fie, cineva, un apropiat al său care avea acces în maşină a plasat această bombă când era cu el, ori într-un anumit moment - se poate întâmpla, dacă ai acces la mașina cuiva, să găsești acea fereastră, acea oportunitate pentru a plasa aşa ceva. 2. Fie, cineva a intervenit când maşina a stat parcată timp de zece zile în hala firmei", anunța Mihai Gâdea, în urmă cu două zile, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel