Expertul în explozibili al Statului Islamic, arestat în Turcia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto Pexels -
Foto Pexels -
Expertul în explozibili al Statului Islamic, Mustafa Abdulwahab Mahmoud, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în Turcia, alături de alte 3 persoane. 

Autorităţile turce au arestat un presupus artificier al grupării Stat Islamic şi care era căutat de Statele Unite, au relatat luni media turcă preluat de Agerpres, citând AFP. Mustafa Abdulwahab Mahmoud, născut în 1999 în Egipt, a fost reţinut împreună cu trei presupuşi complici la Istanbul, unde se afla după ce a fugit din Siria, via Egipt, a indicat canalul de televiziune public TRT. Procuratura turcă cere 22 de ani şi jumătate de închisoare împotriva sa pentru participare la un grup terorist.

Potrivit TRT, tânărul este expert în fabricarea de bombe artizanale şi centuri de explozibili şi planifica atacuri în Turcia, inclusiv împotriva unor interese americane. Acesta şi-a pus de asemenea know-how-ul pe internet la dispoziţia altor jihadişti aspiranţi din alte ţări. Serviciile de informaţii americane, care îl urmăreau, au oferit autorităţilor turce informaţii ce au permis arestarea sa, a mai menţionat TRT.

Acuzată mai demult că i-a lăsat pe jihadişti să-i tranziteze teritoriul, Turcia şi-a intensificat lupta împotriva Statului Islamic, care a organizat mai multe atacuri în această ţară, cel mai sângeros fiind cel de la clubul Reina din Istanbul, soldat cu 39 de morţi la petrecerea de revelion 2017. La începutul lui mai, Ankara a anunţat arestarea unui înalt responsabil al Statului Islamic considerat mâna dreaptă a fostului lider al acestuia Abu Bakr Al Baghdadi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel