Există sulf la polul sudic al Lunii. Roverul Chandrayaan-3 al Indiei a confirmat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
E sulf pe Lună!

Misiunea Chandrayaan-3 a Indiei a reușit să transmită primele observații științifice de la polul sudic al Lunii, imediat după ce a ajuns pe suprafața lunară. Deși China, Rusia și SUA au aselenizat cu succes, încercările anterioare ale Rusiei și Indiei de a ajunge la polul sudic al Lunii au eșuat.

Prin intermediul tehnologiei de scanare cu lasere, roverul indian, primul din lume care explorează această regiune a Lunii, a confirmat prezența sulfului în zona polului sudic, potrivit informațiilor furnizate de Organizația pentru Cercetare Spațială (ISRO) din India.

"Cu ajutorul instrumentului cu spectroscopie (LIBS) montat pe roverul Chandrayaan-3, au fost efectuate primele măsurători in-situ ale compoziției elementelor din apropierea polului sudic al Lunii", a anunțat ISRO, potrivit Science Alert.

Aceste măsurători au confirmat cu claritate prezența sulfului în această regiune, o descoperire care nu a fost posibilă cu instrumentele utilizate de sondele orbitale. În plus față de sulf, analizele preliminare au dezvăluit și prezența altor elemente precum aluminiu, fier, calciu, crom și titan.

ISRO a menționat că investigațiile continuă pentru a identifica prezența altor elemente, cum ar fi hidrogenul, iar rezultatele ulterioare vor contribui la o înțelegere mai profundă a compoziției și caracteristicilor regiunii polului sudic al Lunii. Această misiune are potențialul de a aduce noi cunoștințe și descoperiri importante în domeniul cercetărilor spațiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel