Există posibilitatea ca în mai multe țări din Europa să fie CORONAVIRUSUL. Specialiștii din Italia, AVERTISMENT după ce ei au gafat-o
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peste 130 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Autoritățile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero.

Vineri dimineață, Italia s-a trezit cu coșmarul primei victime a coronavirusului, Adriano Trevisan, în vârstă de 78 de ani, care a murit la spitalul din Schiavonia (Padova) după 10 zile de spitalizare.

Rolul spitalelor


Dar de ce s-au răspândit atât de repede cele două focare de coronavirus, cel din Veneto și cel din Lombardia? ”Medicii nu au putut să recunoască imediat simptomele virusului", a declarat specialistul Angelo Borrelli. La spitalul din Codogno, unde primul pacient cu coronavirus a fost internat, cel puțin cinci medici și asistente s-au infectat. La spitalul din Dolo, unde a fost internat un pensionar din Mira, medicul, asistenta medicală și alți lucrători din Sănătate au fost depistați cu virusul . Borrelli a subliniat că nu a fost o ”culpă" a medicilor, ci o ”dificultate în identificarea simptomelor”.

Mai mult, coronavirusul din Italia, până acum câteva zile, nu a circulat. Niciunul dintre pacienți nu a fost vreodată în China și nici nu au avut contacte cu persoane care se întorceau din China.

"Manifestările clinice ale pacienților au fost cele ale gripei: nu s-a gândit nimeni la coronavirus pentru că în Italia nu fusese raportat niciun caz, cu excepția celor doi turiști chinezi internați la Spallanzani", justifică Fabrizio Pregliasco, virolog și cercetător al Departamentului de Științe Biomedicale de la Universitatea din Milano.

De asemenea, nu sunt implementate protocoale speciale de protecție pentru medicii care asistă pacienții cu gripă și acest lucru a permis accelerarea răspândirii infecției, deoarece lucrătorii din sănătate nu erau în mod evident protejați corect. 

De ce s-a răspândit coronavirus rapid în nordul Italiei

”În China nu s-a anunțat imediat despre existența coronavirusului, în timp ce Italia a pus datele la dispoziție instantaneu", a spus Pregliasco. Pentru noul coronavirus, s-a efectuat ”screening amănunțit". Acesta este unul dintre motivele pentru care infecțiile au apărut rapid, adaugă ministrul adjunct al Sănătății, Pierpaolo Sieri. Specialistul a mai zis: ”nivelul de screening al sănătății implementat în țara noastră este foarte amănunțit și răspândit”.

”Identificând cazurile grave în Italia, s-a găsit vârful aisbergului infecției și de acolo s-au adâncit verificările. Italia a făcut teste în mod frecvent. Nu exclud că în restul Europei să fie cazuri de coronavirus, deoarece, din moment ce nu au existat cazuri grave, este posibil să nu fi fost efectuate verificări exacte așa cum s-a întâmplat la noi. Așadar, pot fi cazuri și în alte țări din Europa, dar despre care să nu se știe momentan”, scrie Corriere.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel