Exercițiul Ramstein Legacy24 s-a încheiat. Ambasada SUA anunță că România ”are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Citește în articol mesajul transmis de însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson.

Faptul că s-a încheiat cu succes exercițiul Ramstein Legacy24, desfășurat în perioada 3-14 iunie, în poligonul Capu Midia, arată că România ”are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național”, a precizat Ambasada SUA.

Într-un comunicat de presă transmis de reprezentanța diplomatică a Statelor Unite la București, Michael Dickerson, însărcinatul cu afaceri al SUA în România, a declarat: „Acest exercițiu cu trageri reale (...) este încă un exemplu al capacității României de a descuraja amenințările regionale, de a apăra România și de a contribui la apărarea colectivă a NATO”.

În exercițiul Ramstein Legacy24 al NATO au fost integrate structuri de apărare aeriană şi antirachetă, menționează Ambasada SUA, conform Agerpres.

„Aproximativ 1300 de militari români și aliați (din Republica Cehă, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria) au participat la RALY 24. Exercițiul contribuie la creșterea interoperabilității şi la exersarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru operațiuni defensive. În timpul acestui exercițiu, participanții au certificat pregătirea operațională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (”PATRIOT”) prin doborârea unei ținte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia”, se precizează în comunicat.

Al doilea exercițiu tactic de apărare

Acesta a fost al doilea exercițiu tactic de apărare aeriană cu sistemele Patriot ale României, primul având loc în noiembrie 2023, amintește sursa citată.

„România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică și competență, pentru a se apăra împotriva amenințărilor aeriene avansate. Încheierea cu succes a exercițiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național”, se mai transmite în comunicatul menționat.

Ambasada SUA transmite că exerciții precum Ramstein Legacy demonstrează, de asemenea, ”conducerea și angajamentul României față de securitatea aliată, inclusiv capacitatea de a găzdui forțe NATO și de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliție multinațională".

Acest exercițiu ”consolidează și mai mult Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, în domeniul militar și al securității”, precizează reprezentanța diplomatică care, de asemenea, susține că RALY 24 este unul dintre zecile de exerciții care îmbunătățesc interoperabilitatea NATO și consolidează apărarea colectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel