Data actualizării:
Data publicării:

Europarlamentare 2024: Partidul lui Nehammer nu mai este forța politică numărul 1 din Austria

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreapta, este cel mai probabil câştigătorul alegerilor europene de duminică din Austria, conform unor sondaje publicate de principalele mass-media, transmit AFP şi Reuters.

FPO este creditat cu 27% din voturi, devenind astfel pentru prima dată cea mai importantă forţă politică din ţara alpină.

Potrivit aşa-numitei 'prognoze de tendinţă' care are la bază sondaje pentru radiodifuzorii austrieci şi pentru agenţia de ştiri APA, publicată la închiderea secţiilor de votare, Partidul Libertăţii de extremă-dreapta este probabil câştigătorul alegerilor pentru Parlamentul European din Austria.

Prognoza, realizată după intervievarea de-a lungul săptămânii trecute a 3.600 de cetățeni pentru postul public de radiodifuziune ORF, Puls 24 TV şi APA a arătat faptul ă Partidul Libertăţii este pe prima poziţie, cu 27% din voturi, fiind urmat de Partidul Poporului (OVP, conservator) cu 23,5%, partidul lui Karl Nehammer, şi de social-democraţi (SPO) cu 23%. Marja de eroare a fost de 2,5 puncte procentuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel