Europarlamentare 2019: USR - PLUS, efectul Oprescu. Decizii controversate care arată starea justiției
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Cioloș - Barna
Cioloș - Barna
Jurnalistul Val Vâlcu face o paralelă între situaţia prin care a trecut USR-PLUS, alianţă a cărei candidatură la europarlamentare a fost blocată iniţial de către BEC, decizie care a fost infirmată, ulterior, de instanţă, cu o situaţie similară petrecută în anul 2008 în cazul candidaturii lui Sorin Oprescu. 

Candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei a fost invalidată în anul 2008, din cauza unor presupuse nereguli descoperite la lista de semnături de susţinere. Ulterior, instanţa i-a dat dreptate, iar acest lucru nu a făcut decât să-l facă cunoscut pe Oprescu. Acesta s-a victimizat şi, astfel, a atras atenţia asupra sa. Acelaşi lucru îl invocă, acum, şi cei de la USR-PLUS, că nu sunt lăsaţi să candideze, că li se pun piedici etc... 

Interesant este faptul că decizia în primă instanţă a fost tot a reprezentanţilor justiţiei, judecătorii din cadrul Biroului Electoral Central. Ori asta arată care este starea justiţiei din România, cu decizii controversate luate de instanţe diferite în aceeaşi cauză. Decizia judecătorilor BEC a fost greşită, de vreme ce instanţa a infirmat, ulterior, decizia lor fără a se aduce probe sau elemente noi, ci verificând exact aceleaşi documente, apreciază Val Vâlcu.

Cei de la USR-PLUS vor profita de acest lucru şi, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Sorin Oprescu, vor insista că s-a încercat blocarea lor, victimizându-se şi, astfel, atrăgând atenţia asupra lor. 

Vezi şi: USR-PLUS, decizie în justiție privind candidatura

Lista cu ”ținte” a lui Onea. Vlad Cosma: Vă dau o exclusivitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel