Data actualizării:
Data publicării:

Estimarea averii lui Harry și Meghan. Cu ce se mai ocupă, între timp, cei doi — analiză BBC

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Ducele și Ducesa de Sussex, Harry și Meghan, au renunțat la îndatoririle lor regale în 2020 și s-au mutat în Statele Unite, determinând o serie de întrebări legate de motivele plecării și de sursele lor de venit, scrie BBC.

De atunci, cuplul a inițiat mai multe proiecte comerciale, inclusiv un nou brand de lifestyle lansat de Meghan Markle, numit American Riviera Orchard.

 

Motivele plecării din Familia Regală

Harry și Meghan s-au cunoscut în 2016 și s-au căsătorit în 2018, dar doar doi ani mai târziu, în ianuarie 2020, au decis să renunțe la rolurile lor de membri seniori ai Familiei Regale Britanice, potrivit aceleiași surse.

Această decizie a fost luată în urma frustrărilor legate de presiunea mediatică și de dezacordurile cu Palatul Buckingham, care le-a blocat încercările de a dezvolta brandul SussexRoyal.

În ciuda retragerii lor, Harry a rămas prinț și este al cincilea în linia de succesiune la tron. De asemenea, cuplul și-a păstrat titlurile de Duce și Ducesă de Sussex, dar nu mai păstrează titlurile de „Alteța Sa Regală” (HRH). Harry a renunțat și la titlurile sale militare.

După ce Charles a devenit rege, copiii cuplului, Archie și Lilibet, au primit titlurile de Prinț și Prințesă de Sussex.

Unde locuiesc acum Harry și Meghan?

În iunie 2020, Harry și Meghan s-au mutat în California, unde au declarat că doresc să își crească copiii într-un mediu mai privat. În 2021, s-a născut fiica lor, Lilibet, în Statele Unite. Până în 2023, cuplul a fost nevoit să părăsească Frogmore Cottage, reședința lor din Marea Britanie, situată pe domeniul Windsor.

Documentele oficiale din aprilie 2024 arată că Harry își are reședința principală în Statele Unite, schimbarea fiind datată la 29 iunie 2023, momentul în care se presupune că au eliberat definitiv Frogmore Cottage.

În același timp, statutul său privind imigrarea în SUA a fost pus sub semnul întrebării de Heritage Foundation, o organizație conservatoare din SUA, care a ridicat îngrijorări legate de comentariile anterioare ale lui Harry despre consumul de droguri.

Cu toate că locuiesc în Statele Unite, Harry a revenit în Marea Britanie pentru diverse evenimente. În august 2024, a participat la o slujbă de comemorare a unchiului său, Lordul Robert Fellowes, iar în mai a fost prezent la celebrarea aniversării de 10 ani a Invictus Games, competiția sportivă dedicată veteranilor militari răniți, pe care Harry a fondat-o. Totuși, deși a fost în țară în repetate rânduri, relația sa cu tatăl și fratele său a rămas tensionată.

Cum își câștigă banii Harry și Meghan?

În perioada în care au fost membri activi ai Familiei Regale, Harry și Meghan au primit 95% din venitul lor anual din partea Prințului de Wales de atunci, iar restul de 5% provenea din subvenția suverană, mai scrie BBC. După ce s-au retras din îndatoririle regale, Regele Charles le-a oferit o sumă substanțială pentru a le sprijini începutul unei vieți noi.

Cuplul a înființat fundația caritabilă Archewell și a semnat o serie de acorduri comerciale cu companii private. În februarie 2024, aceștia și-au lansat site-ul sussex.com, prin care își promovează activitățile în afaceri și filantropie.

În martie 2024, Meghan Markle a lansat noul său brand de lifestyle, American Riviera Orchard, deși puține detalii sunt cunoscute despre acest proiect. În aprilie 2024, pe rețelele sociale au apărut imagini cu borcane de gem marcate cu sigla brandului, sugerând că ar putea include produse alimentare.

De asemenea, compania de producție media a cuplului, Archewell Productions, produce programe pentru Netflix, într-un acord evaluat la milioane de dolari. În 2024, compania a declarat că lucrează la două noi serii: una dedicată bucuriilor gătitului, grădinăritului și prieteniei, și alta despre lumea polo-ului profesionist. Serialul despre polo va fi difuzat în decembrie 2024.

Harry și Meghan au încheiat și un contract cu Spotify, care se pare că le-ar fi adus 25 de milioane de dolari, însă acordul a fost încheiat în iunie 2023. Meghan a semnat un nou contract pentru podcasturi cu Lemonada Media în februarie 2024.

Pe lângă proiectele media, Harry a lansat și o carte autobiografică intitulată Spare în ianuarie 2023, în care a discutat despre relația sa cu tatăl și fratele său, dar și despre durerea provocată de pierderea mamei sale, Prințesa Diana. Încasările din vânzarea cărții au fost parțial donate către organizațiile caritabile Sentebale și WellChild.

Moștenirea și alte venituri

După moartea Prințesei Diana în 1997, Harry și William au moștenit o mare parte din averea sa, evaluată la aproximativ 13 milioane de lire sterline. Într-un interviu din 2021, Harry a declarat că această moștenire a fost crucială pentru finanțarea mutării familiei sale în Statele Unite.

Se crede, de asemenea, că a moștenit milioane de la străbunica sa. Totuși, nu se știe dacă a primit vreo sumă din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Prin diversele lor proiecte și investiții, Harry și Meghan își construiesc o nouă viață departe de îndatoririle regale, concentrându-se pe afaceri și filantropie. Deși au părăsit Familia Regală, continuă să atragă atenția presei și să rămână subiect de interes global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel