Data publicării:

Ești de succes, muncind pe brânci? Nu-i nimic: Guvernul României te sancționează

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
foto dcnews
foto dcnews
Ești de succes? Guvernul te sancționează. 

Ilan Laufer a explicat cum se întâmplă acest lucru prin noile măsuri fiscale pe care le pregătește Guvernul.

Executivul dorește să implementeze noi politici fiscale în viitorul apropiat, având ca scop acoperirea deficitului din bugetul de stat. Printre inițiativele propuse se regăsește și introducerea unei abordări diferite în ceea ce privește impozitarea microîntreprinderilor.

Aproximativ 70.000 de firme care plătesc în prezent impozit de 1% pe venitul microîntreprinderii vor trece la impozit de 16% pe profit, dacă Guvernul va scădea pragul cifrei de afaceri de la 500.000 de euro la 250.000 de euro.

„Guvernul vine și elimină niște facilități fiscale oferite. 5% taxă de transfer de proprietate este pur și simplu o moarte pentru un sector care, în acest moment, produce cel mai mult pentru bugetul de stat, adică imobiliare și construcții. De altfel, Marcel Ciolacu a lăudat recent sectorul construcțiilor spunând că a salvat România de intrare în recesiune tehnică”, a zis Ilan Laufer.

„De asemenea, și în vremea pandemiei, în timp ce statul a oprit lucrările, privații au continuat și România nu a avut recesiune economică. Antreprenorii români au făcut totul”, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Pe lângă creșterea taxelor și impozitelor, în foarte multe cazuri de cinci ori, și pe lângă intrarea cu bocancii în treburile mele interne... Adică ai zis că până în 500.000 euro plătesc 3%, de anul viitor, pe cifra de afaceri și 10% pe dividente. Dar de ce, dacă sunt prea profitabil din punctul tău de vedere, adică dacă am o rată de profitabilitate mai mare de 30%, de ce tu mă pui să plătesc 16% impozit pe profit?! Eu nu înțeleg acest lucru. Pentru mine este strigător la cer”, a zis Ilan Laufer.

„Te sancționează că ești de succes”, a continuat Bogdan Chirieac. 

„După ce ți-a zis că tu, antreprenor român, nu ai voie să ai cifră de afaceri un milion de euro, limitează la 500.000 euro, acum... și în ăștia 500.000 euro, dacă ești prea de succes, te impozitez cu peste 16%”, a adăugat Ilan Laufer la DC News și DC News TV.

VEZI ȘI: Prin noile măsuri fiscale, Guvernul va pune cruce tichetelor de masă. Paradoxul e că, în iulie, Ciolacu anunța mărirea lor. Ce „dă” cu dreapta ia cu stânga - https://www.dcnews.ro/prin-noile-masuri-fiscale-guvernul-va-pune-cruce-tichetelor-de-masa-paradoxul-e-ca-in-iulie-ciolacu-anunta-marirea-lor-ce-da-cu-dreapta-ia-cu-stanga_925631.html

VEZI ȘI: Guvernul vrea să te oblige să dai 5.000 euro pe an statului dacă ești proprietar de apartamente (moștenite sau cumpărate) - https://www.dcnews.ro/guvernul-vrea-sa-te-oblige-sa-dai-5-000-euro-pe-an-statului-daca-esti-proprietar-de-apartamente-mostenite-sau-cumparate_925614.html

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel