Urmărește emisiunea live
Este inaugurat la Spitalul Județean Galați singurul centru din regiune de diagnosticare a cancerului cu ajutorul unui PET CT- VIDEO LIVE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Astăzi, 14 aprilie, ora 10, la Spitalul Județean Galați va fi inaugurat singurul centru din regiune de diagnosticare a cancerului cu ajutorul unui PET CT. 

Este vorba despre un echipament medical de ultimă generație, care permite identificarea celulelor canceroase în stadii incipiente.

PET-CT-ul este metoda de investigație cea mai avansată din cadrul Medicinei Nucleare care combină 2 tipuri de scanare, mai exact: componenta PET (sau tomografia cu emisie de pozitroni) și componenta CT (computer tomograf), dar care în același timp, împreună, oferă beneficii într-o singură investigație.

Cu ajutorul acestui aparat medical se poate diagnostica precoce, localiza precis, stadializa, monitoriza răspunsul la conduita terapeutică și depista recidivele.

Pe parcursul examinării PET-CT nu este înregistrată nicio senzație specială precum: durere, zgomote supărătoare, diferență de temperatură etc.

Investiția este de peste două milioane de euro și a fost realizată de către Consiliul Județean Galați. Pe lângă achiziționarea echipamentului  medical, au fost amenajate și spațiile necesare pentru realizarea acestor proceduri.

De asemenea, Galațiul deține pentru tratarea cancerului două acceleratoare liniare de particule. Primul funcționează de doi ani și patru luni, perioadă în care au fost realizate aproximativ 30.000 de proceduri. Cel de-al doilea accelerator a fost montat și se afla în perioada de autorizare de către CNCAN.

Galațiul este singurul județ din această zonă a țării care poate trata cancerul cu ajutorul acceleratorului liniar de particule. De altfel, aici s-au tratat pacienți din Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea și Vaslui.

Urmăriți de la ora 10.00 evenimentul medical pe DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel