Escrocherie URIAȘĂ. A apărut metoda ”accidentul”, varianta COVID-19. Mare ATENȚIE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Autoritățile avertizează.  A apărut „Metoda Accidentul”, varianta COVID-19. Fii atent la asta. 

Polițiștii din Cluj anunță că a apărut „Metoda Accidentul” – varianta COVID, iar persoane necunoscute sună și spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru trasfer medical.

Poliția Cluj a transmis vineri că în doar două zile au fost sesizați de persoane din Gherla că au fost contactate telefonic de necunoscuți, care le-au solicitat sume de bani.

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj, citează Mediafax.

Oamenii legii fac cercetări pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Deocamdată, spun polițiștii clujeni, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și fac apel către cei care ar putea fi sunați să le urmeze exemplul și să nu dea bani persoanelor necunoscute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel