Data actualizării:
Data publicării:

Erou la doar 13 ani! Un elev a salvat viața colegilor săi aflați în autobuzul școlar, după ce șoferul a leșinat la volan

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Dillon Reeves, un elev de numai 13 ani a devenit erou pentru colegii săi de clasă, după ce a observat că șoferul autobuzului care îi conducea spre casă a leșinat. Minorul a sărit să preia chiar el controlul volanului şi a călcat frâna, salvând viaţa colegilor săi şi a şoferului.

Momentul uimitor în care elevul preia controlul autobuzului apăsând frâna după ce șoferul leșină la volan a fost surprins de camerele de supravegherele ale autoturismului.

Pe imagini se observă cum şoferul folosea o pălărie pentru a-şi face vânt când începe să se simtă rău. 

De asemenea, șoferul poate fi văzut comunicând prin radiofon spunând că trebuie să oprească înainte de a-și pierde cunoștința în timp ce conducea în Warren, Michigan, SUA.

După ce a observat șoferul se confrunta cu o urgență medicală, Dillon Reeves , în vârstă de 13 ani, a intrat în acțiune și a preluat controlul autobuzului, salvându-se pe sine, pe colegii săi și pe șofer.

De îndată ce șoferul a devenit inconștient,  Dillon a apăsat frâna și a încercat să conducă vehiculul până la oprirea completă.

Dillon a strigat către colegii săi să sune la serviciile de urgență

Oficialii au spus că nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului de miercuri, iar șoferul de autobuz, care nu a fost identificat, a fost transportat la un spital local, unde rămâne sub îngrijire.

 „S-a ridicat, a evaluat situația și a văzut că șoferul a leșinat. Acesta a fost un act extraordinar de curaj. A sărit de pe scaun, și-a aruncat rucsacul jos, a alergat în față și a apucat volanul și a oprit autobuzul. Departamentele de poliție și pompieri Warren au răspuns foarte repede, s-au îngrijit de șofer, iar studenții au fost încărcați în siguranță într-un alt autobuz pentru a se îndrepta spre casă. Acțiunile studentului care a ajutat la oprirea autobuzului au făcut toată diferența astăzi și nu aș putea fi mai mândru de eforturile sale”, a spus  Robert Livernois, preotul şcolii.

Omagii dedicate micului erou

Consilierul orașului Warren, Jonathan Lafferty, l-a lăudat pe Dillon într-o postare pe Facebook , mulțumindu-i pentru acțiunile sale eroice.

„Orașul Warren este foarte mândru de eroul nostru de clasa a VII-a, Dillon Reeves! Acest tânăr a intrat în acțiune când șoferul său de autobuz școlar s-a confruntat cu o urgență medicală, oprind autobuzul și evitând ceea ce ar fi putut fi foarte tragic. Suntem foarte mândri de tine pentru acțiunile tale eroice!”

Părinții lui Dillon l-au lăudat și pentru că a fost rapid, iar mama sa, Ireta Marie, a scris pe Facebook: „Azi, pe drumul spre casă de la școală, șoferul de autobuz al lui Dillon a leșinat la volan, iar Dillon a sărit în acțiune și a oprit autobuzul și a salvat toți copiii de mașinile pe care i-ar fi putut lovi in cale!!El este EROUL Local!!"

Mai mult, pentru a aduce un omagiu acțiunilor lui Dillon, localnicii au decorat curtea casei sale cu un semn uriaș, pe care scrie "erou”.

Potrivit rapoartelor, băiatul va primi și un premiu din partea Departamentului de Poliție Warren, potrivit Mirror.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel