Epidemiolog-şef din Spania: La sfârșitul anului viitor vom putem spune că nu mai există coronavirus
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Epidemiologului-şef al Ministerului Sănătăţii şi consultant al executivului spaniol, Fernando Simon, o figură reprezentativă a luptei împotriva pandemiei noului coronavirus, a spus când consideră că se va termina pandemia
Epidemiologului-şef al Ministerului Sănătăţii şi consultant al executivului spaniol, Fernando Simon, o figură reprezentativă a luptei împotriva pandemiei noului coronavirus, a spus când consideră că se va termina pandemia
Epidemiolog-şef al Ministerului Sănătăţii şi consultant al executivului spaniol, Fernando Simon, o figură reprezentativă a luptei împotriva pandemiei noului coronavirus, a spus când consideră că se va termina pandemia.

"Poate la sfârșitul anului viitor vom putem spune că nu mai există coronavirus” a afirmat el. În plus, dacă strategia de vaccinare continuă la ritmul actual, Fernando Simon a spus că Spania ar putea obține imunitatea de grup, ”programată” pentru sfârșitul verii, ”mai devreme decât credem”.

De la începutul pandemiei, în Spania au fost înregistrate peste 3,56 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 78.790 de decese asociate.

Situația coronavirusului în România

Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.068.817 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.018.642 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 930 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29.233 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 11.05.2021 (10:00) – 12.05.2021 (10:00) au fost raportate 98 de decese (55 bărbați și 43 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

97 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.733. Dintre acestea, 874 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel