Epidemia de norovirus. Cât de gravă este infecția. Dr. Carmen Dorobăț: La copii se transmite cel mai ușor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Pentru a înțelege mai bine impactul norovirusului asupra organismului uman, dar și asupra mediului școlar, în general, și măsurile de prevenire care ar trebui luate, DC Medical a discutat cu dr. Carmen Dorobăț, medic de boli infecțioase.

Medicul a subliniat importanța igienei personale, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor și igienizarea alimentelor, pentru a preveni răspândirea virusului. De asemenea, Carmen Dorobăț a evidențiat faptul că copiii sunt mai vulnerabili la infecții grave și că gestionarea unei epidemii de norovirus în școli necesită o supraveghere atentă a igienei și a alimentației.
Ce este norovirusul și cum se transmite?

Norovirusul este un virus cunoscut și sub denumirea de virusul Norwalk și a fost descoperit inițial în Ohio, Statele Unite. Dr. Carmen Dorobăț explică cum acest virus se transmite predominant pe cale digestivă și poate fi întâlnit în fructe și legume nespălate sau în alimente preparate de persoane care nu au igienizat corect mâinile. Norovirusul este rezistent în mediul exterior, rezistând la temperatură și la dezinfectanții alcoolici, ceea ce îl face să persiste pe suprafețe murdare și să se transmită ușor.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel