Enescu 2018. Nouă tineri s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Pian
Etapa II a Concursului Internațional „George Enescu" 2018, Secțiunea Pian, s-a desfășurat în zilele de 18 și 19 septembrie, la Ateneul Român din București.
Juriul de specialitate a decis miercuri, 19 septembrie, concurenţiicalificaţi pentru Semifinala Concursului: Anna Grot (Rusia), Alexander Panfilov (Rusia), Xuanyi Mao (China), Oxana Shevchenko (Kazakhstan), Iulia Marin (România), Florian Mitrea (România), Daria Parkhomenko (Rusia), Ryutaro Suzuki (Japonia) și Daumants Liepins (Letonia). Datorită nivelului artistic ridicat al tinerilor muzicieni înscriși la ediția Concursului Enescu 2018, juriul de specialitate a decis calificarea în Semifinală a nouă concurenți, în loc de opt.
Juriul Secțiunii de Pianal ediției 2018 a Concursului Enescu este format din Philippe Entremont (Președintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borșan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski și Philippe Dinkel.
Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în ziua de 21 septembrie, începând cu ora 09:00, la Ateneul Român. Bilete pentru Semifinala de Pian sunt încă disponibile în rețeaua EVENTIM.
Trei concerte cu orchestră
Finala Concursului, Secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Vassily Sinaisky, va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român.
Biletele pentru Finala Secțiunii Pian, care va încheia această ediție a Concursului Enescu, sunt sold-out, însă publicul care nu a reușit să achiziționeze locuri în sala de concert va putea urmări finala în transmisie live pe festivalenescu.ro.
Cu vârste cuprinse între 16 ani – cel mai tânăr concurent înscris în Concurs – și 33 de ani – vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susțin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar și ale compozitorului George Enescu. Concurenții evoluează în fața juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacrați și în fața publicului în cele trei etape de concurs și în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secțiuni: Violoncel, Vioară și Pian. La secțiunea Compoziție, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte și având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.
La 60 de ani de la prima ediție, înplin an de sărbătoare a Centenaruluiși a 137 de ani de lanaștereacompozitoruluiGeorge Enescu, ConcursulInternațional George Enescu propune publicului o experiență unică, și extinde perspectivele culturale și educaționale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma și construi o societate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News