Enel, confirmată pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul Equileap 100 de companii care promovează egalitatea de gen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Enel continuă să fie recunoscută printre cele mai importante companii de utilități din lume și drept cel mai important jucător din Italia în ediția din 2023 a clasamentului Equileap TOP 100 al companiilor care promovează egalitatea de gen la locul de muncă.

Enel a fost confirmată pentru al patrulea an consecutiv în TOP 100 al companiilor globale în ceea ce privește egalitatea de gen al Equileap, fiind cea mai performantă companie italiană. Equileap, o organizație de top care oferă date și informații despre egalitatea de gen în sectorul corporatist, evaluează performanța în materie de egalitate de gen a companiilor listate la principalii indici bursieri din sectorul corporatist.

"Confirmarea Enel în acest clasament demonstrează că principiile egalității de gen, precum și reprezentarea și susținerea afirmării femeilor sunt pe deplin integrate în operațiunile noastre zilnice la nivel mondial și contribuie la crearea de noi oportunități pentru exprimarea diversității talentelor oamenilor care coexistă în organizația noastră", a declarat Guido Stratta, Director People and Organization la Enel. "Ne angajăm să promovăm implicarea oamenilor și să creăm oportunități pentru a continua să inoveze prin intermediul combinației unice de competențe și pasiuni, care stă la baza modelului nostru de afaceri sustenabil." 

În ediția din 2023, Equileap a evaluat aproape 4.000 de companii în ceea ce privește egalitatea de gen pe 23 de piețe, pe baza a 19 criterii amănunțite, inclusiv echilibrul între femei și bărbați în cadrul forței de muncă, în posturile de conducere și în consiliul de administrație, precum și diferența de remunerare, concediul parental și prevenirea hărțuirii sexuale.

Includerea Enel în acest clasament este rezultatul acțiunilor sale care vizează promovarea constantă a prezenței femeilor în Consiliul de Administrație, în poziții de conducere și în faza de recrutare, contribuind la egalitatea de salarizare și promovând bunăstarea și echilibrul dintre viața profesională și cea de familie pentru toți angajații săi. În conformitate cu edițiile anterioare, Equileap a recunoscut, de asemenea, practicile Enel în ceea ce privește promovarea drepturilor omului și lipsa violenței, a abuzurilor și a hărțuirii sexuale.

Datorită rezultatelor sale, Enel continuă să fie inclusă în toți cei trei cei mai prestigioși indici și alte clasamente care evaluează performanța corporativă în ceea ce privește diversitatea de gen la locul de muncă și nu numai: Refinitiv Diversity Inclusion Index, Bloomberg Gender-Equality Index și Equileap Global Report & Ranking on Gender Equality. Deși toate cele trei clasificări evaluează performanța prin intermediul unor parametri diferiți, implementând metodologii și abordări diferite, toate recunosc faptul că Enel plasează diversitatea și incluziunea în centrul culturii și strategiei sale corporative globale și că este un campion în promovarea acestor valori pe întregul lanț valoric. 

Poziția de lider global în materie de sustenabilitate a Grupului este reconfirmată prin prezența sa în mai mulți alți indici și clasamente de renume în materie de sustenabilitate, cum ar fi indicii MSCI ESG Leaders, Dow Jones Sustainability Index World și Europe, CDP "A List", indicii Euronext Vigeo-Eiris 120, seria de indici FTSE4Good, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul ISS "Prime", indicele Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion Index, Bloomberg Gender-Equality Index.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili din punct de vedere social, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând aproximativ 14,6% din capitalul social al Enel în 2021, mai mult decât dublu față de nivelul din 2014. Această creștere, care este în concordanță cu recunoașterea din ce în ce mai mare a importanței elementelor non-financiare în crearea unei valori durabile pe termen lung, reflectă consolidarea poziției de lider global al Enel în domeniul sustenabilității.

Palmaresul Enel în ceea ce privește includerea în cei mai importanți indici de sustenabilitate din lume este susținut de implementarea unui model de afaceri durabil și inovator care creează valoare pentru oameni, pentru companie și pentru societate. Un exemplu al acestui parcurs este WomENergy, un atelier de lucru organizat de Enel Green Power și Enel Grids pentru a promova afirmarea femeilor în industria globală prin crearea unei rețele formate din femei și stabilirea de relații valoroase între tinerele talente și managerii care ocupă poziții complexe. Mai multe informații pot fi găsite aici: https://www.enelgreenpower.com/stories/articles/2023/01/womenergy-female-empowerment-project.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel