Emmanuel Macron recunoaște că Franța ar fi trebuit să asculte de țările din estul Europei cu privire la Rusia: Acea perioadă s-a încheiat!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Emmanuel Macron spune că negocierea cu Federația Rusă va fi o „prioritate” dacă va exista o „fereastră”.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că peste câteva luni, dacă va exista o „fereastră” pentru negocieri, ele vor reprezenta o „prioritate”, conform Sky News.

Acesta a ținut un discurs la Forumul Globsec de la Bratislava, unde a vorbit despre necesitatea de a sprijini Ucraina în contraofensiva sa și necesitatea de a negocia cu Rusia.

„Dacă în câteva luni va apărea o fereastră pentru negocieri, atunci va trebui să cântărim între un proces și o negociere. Trebuie să negociezi cu liderii pe care îi ai de facto și cred că negocierile vor fi o prioritate. Nu te poți pune în poziția în care spui: Vreau să mergi la închisoare, dar ești singurul cu care pot negocia

Chiar dacă a doua zi va trebui să-i judeci în fața justiției internaționale. Dar cred că prioritatea de a câștiga acest război este construirea păcii durabile”, a spus Macron.

CITEȘTE ȘI      -      Președintele Iohannis va participa la Summitul Comunității Politice Europene - platforma prin care Macron își dorește revigorarea UE

Franța ar fi trebuit să asculte de țările din Europa de Est

El a recunoscut, de asemenea, că Franța ar fi trebuit să acorde mai multă atenție națiunilor din estul Europei, care au avertizat despre o Rusie beligerantă înainte ca forțele Moscovei să invadeze Ucraina.

„Unii au spus că aţi ratat o ocazie de a tăcea. Cred că am pierdut şi noi o oportunitate de a vă asculta. Acea perioadă s-a încheiat”, a spus Emmanuel Macron.

În urma invaziei, țările din estul UE, cum ar fi Polonia, l-au criticat pe Macron pentru că menține deschise canalele de comunicare cu președintele rus sau pentru că a spus că Rusia nu trebuie „umilită” în cursul eforturilor internaționale de a pune capăt războiului din Ucraina.

CITEȘTE ȘI      -      Trimiterea trupelor franceze în România, motiv de mândrie pentru Macron. Liderul de la Paris va cere o „trezire strategică” a Europei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel