Emiratele iluminează Burj Khalifa în culorile drapelului rusesc cu mesajul: Emiratele Arabe Unite susțin Rusia
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Emiratele Arabe Unite iluminează monumentele iconice în culorile drapelului rusesc în solidaritate cu victimele atacului terorist din Moscova

Clădirea zgârie-nori Burj Khalifa din Dubai a fost iluminată în culorile drapelului rusesc ca un omagiu adus victimelor atacului terorist din Crocus City Hall, relatează TASS.

Inscripția „Emiratele Arabe Unite susțin Rusia” în arabă și engleză a apărut pe fațada celei mai înalte clădiri din lume. Acțiunea, organizată de autoritățile din Dubai și compania de dezvoltare Emaar, a durat câteva minute.

De asemenea, clădirile Universității Khalifa, companiei petroliere ADNOC, companiei de expoziții ADNEC și altele au fost de asemenea iluminate în culorile drapelului rusesc, a informat agenția de știri WAM.

„Această inițiativă de solidaritate confirmă opoziția categorică a Emiratelor Arabe Unite față de toate formele de violență și terorism, care vizează destabilizarea și sunt incompatibile cu dreptul internațional. De asemenea, demonstrează că liderii și populația UAE sprijină Rusia și poporul său în lupta împotriva atacurilor teroriste”, a informat WAM.

Un atac terorist a avut loc în sala de concerte Crocus City din orașul Krasnogorsk, lângă Moscova. Comitetul de anchetă rus a declarat că bilanțul victimelor este de 133, dar poate crește. Conform Ministerului rus al Sănătății, 147 de persoane au fost rănite. Unsprezece suspecți implicați în atacul terorist au fost arestați, inclusiv cei patru asasini care încercau să fugă spre granița cu Ucraina. Președintele Vladimir Putin a declarat 24 martie zi de doliu național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel