Data publicării:

Emil Boc îl pune la punct pe Neahmmer: Românii au salvat Austria de comunism. Poate și domnul cancelar își amintește acest moment / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În contextul în care Austria continuă să mențină veto-ul împotriva României pe aderarea la Spațiul Schengen, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, îi atrage cancelarului Nehammer atenția că românii sunt cei care au salvat Austria de comunism.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a reamintit în ultima ședință de Consiliu Local din acest an că românii au avut un aport decisiv în salvarea Austriei de pericolul comunist la sfârșitul Primului Război Mondial, conform Apuseni.info.

„Românii prin jertfa lor au salvat Viena de bol*evism. Puțini știu că în 1918, regimentele românilor transilvăneni care sub comanda lui Maniu se aflau în curtea ministerului de război de la Viena au ieșit atunci când comuniștii vienezi au pornit revoluția bolșevică și această revoluție bolșevică a fost înfrântă pe străzile Vienei de soldații români. Unii au și murit, și-au dat chiar și viața pentru ca Viena să nu ajungă sub bol*evism.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Rareș Bogdan: România mai are o șansă la Schengen / Tomac: Chestiune inacceptabilă. Ai intrat cu o decizie și ieși cu două? Acest conflict trebuia reclamat

Poate și actualul cancelar al Austriei își amintește de acest moment pentru a arăta respectul pe care-l merită România și acest neam, care repet, i-a salvat de 50 de ani de bolșevism. Nu știm unde era astăzi Austria dacă împărtășea aceeași soartă ca alții. Asta pentru a fi corecți cu istoria” a explicat Emil Boc.

Premierul Marcel Ciolacu a spus de curând, vizavi de problema Schengen, că România așteaptă decizia Țărilor de Jos privitoare la aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, după care se va lua o decizie.

„Olanda a avut alegeri pe data de 22 noiembrie. Nu a avut timp să înceapă procedura prim-ministrul actual să supună votului Parlamentului, pentru că au fost alegeri. Era mai mult ca şi sigur că nu se va discuta în JAI-ul din 4 şi 5 decembrie, dar a rămas pe ordinea de zi pentru a se propune o şedinţă JAI extraordinară în cursul lunii decembrie. Aşteptăm întâi decizia Olandei în ceea ce priveşte Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România“, a afirmat şeful Executivului.

De curând, Națiunile Unite au exercitat presiuni asupra Austriei, care anul trecut a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a cererilor de azil din orice stat membru al UE, pentru a primi mai mulți solicitanți de azil din întreaga lume.

Kelly Clements, Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiați, a criticat guvernul austriac – care se confruntă cu o serie de probleme culturale și economice asociate cu migranții și solicitanții de azil – pentru decizia sa de a-și suspenda participarea la programul de relocare al ICNUR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați).

„Bineînțeles că ne dorim ca Austria să ofere din nou un program de relocare”, a spus Clements , subliniind că, în prezent, există mai puțin de 60.000 de locuri disponibile pentru aproximativ două milioane de persoane care nici nu pot rămâne în locația lor actuală și nici nu au opțiunea să se întoarcă acasă voluntar și în siguranță.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel