EMA va verifica fabricile de Sputnik-V din Rusia. Franța ar începe în iunie vaccinarea cu serul rusesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Agenția Europeană pentru Medicamente va inspecta fabricile de vaccin Sputnik-V din Rusia. 

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va face aceste verificări în contextul în care vaccinul Sputnik-V  se află în procedură de aprobare de către agenția europeană. Anunțul a fost făcut de șeful EMA în fața unei comisii din Parlamentul European, scrie Politico.

”Evaluăm vaccinul Sputnik-V, am avut discuții cu firma producătoare (…) Vom organiza inspecții și vaccinul va fi evaluat în același mod în care au fost evaluate toate celelalte vaccinuri care ne-au transmis informații”, a declarat Emer Cooke, menționând că Centrul Gamaleia nu a răspuns încă tuturor întrebărilor adresate de EMA.

Franța anunță că va folosi Sputnik-V

Totodată, Franța ar putea începe în luna iunie vaccinarea cetățenilor săi cu vaccinul rusesc Sputnik-V, a anunțat Clement Beaune, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, într-un interviu acordat postului de radio France Info, citează Moscow Times

”UE poate folosi vaccinul rusesc după ce este certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) și Franța, la rândul său, ar putea începe să-l utilizeze în iunie, la începutul verii.”, a declarat Clement Beaune.

Clement Beaune a avertizat că efortul global de vaccinare tinde să fie politizat. El susține că trebuie să fie folosite toate vaccinurile pe care țările le au la dispoziție. ”Franța este deschisă la toate opțiunile”, a spus Beaune. 

VEZI ȘI: Kremlin: Putin nu se va vaccina în fața camerelor și numele vaccinului va rămâne secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel