EMA: Beneficiile AstraZeneca, mai mari decât riscurile. Efecte devastatoare ale pandemiei
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 07 apr, 17:11
Sursa: Pexels
Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut mai multe precizări despre vaccinul AstraZeneca şi a afirmat că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile. 

Anunţul a fost făcut de Emer Cooke, directorul executiv al EMA. 

"Comitetul de siguranţă din cadrul EMA a confirmat că beneficiile AstraZeneca în prevenirea COVID-19 depăşesc riscurile şi efectele adverse. COVID-19 este o boală foarte serioasă, care provoacă mii de morţi. Acest vaccin s-a dovedit a fi foarte eficient, previne bolile severe, salvează vieţi. Am ajuns la concluzia că rapoartele privind cheagurile de sânge ar trebui catalogate drept efecte secundare ale vaccinului, dar foarte rare. 

Am convocat grupuri de experţi din mai multe specialităţi, dar nu putem confirma că aceste efecte au apărut exact în urma vaccinării. EMA lucrează cu autorităţile naţionale competente pentru a se asigura că aceste cazuri sunt comunicate în timp util, este important ca cei vaccinaţi şi medicii să ştie că aceste cheaguri pot apărea, astfel încât să fie depistate la timp", a declarat aceasta. 

Prin urmare, nu vor exista schimbări în recomandarea de vaccinare cu AstraZeneca, dar serul va continua să fie monitorizat. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro