Elon Musk intenţionează să concedieze aproximativ 75% din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 21 oct 2022, 09:40
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Elon Musk intenţionează să concedieze aproximativ 75% din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter, dacă va reuşi să cumpere reţeaua socială, potrivit informaţiilor publicate de Washington Post, relatează AFP.

Chiar dacă Elon Musk nu reuşeşte să achiziţioneze Twitter, compania intenţionează să concedieze oricum aproximativ un sfert din personal până la sfârşitul lui 2023, scrie Washington Post.

Elon Musk este pe punctul de a cumpăra reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, după luni de tensiuni economice şi juridice.

Elon Musk a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar, la câteva săptămâni, a spus că numărul de conturi false a fost mult mai mare decât estimarea Twitter de mai puțin de 5% dintre utilizatori și renunță. La scurt timp după anunțul lui Elon Musk, preşedintele Twitter a transmis că va deschide o acţiune în justiţie pentru a-l obliga pe miliardar să respecte acordul de cumpărare.

Citește și...

Aleksandr Lukaşenko le cere belaruşilor să i se supună „dacă vor să trăiască liniştiţi: Strângeți din dinţi și faceți ce vă spun eu

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, le-a cerut joi belaruşilor să i se supună dacă vor să trăiască liniştiţi, în contextul în care ţara s-ar putea vedea implicată în aşa-numita operaţiune militară specială a Rusiei în Ucraina, transmite EFE.

Dacă vor ca totul să fie liniştit, dacă vor să facă baie şi să le facă baie copiiilor lor cu apă caldă, dacă vor să aibă căldură în case, să aibă gaz, combustibil, să aibă ce mânca şi cu ce să se îmbrace, atunci să strângă din dinţi şi să facă ce le spun eu, a declarat Lukaşenko într-o reuniune cu guvernul, potrivit agenţiei de stat BELTA.

Lukaşenko, care la 10 octombrie a anunţat că a ajuns la un acord cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a desfăşura un grup regional comun de trupe pe teritoriul belarus, a susţinut că le-a cerut militarilor să informeze poporul în legătură cu tot ceea ce se întâmplă.

Ştiţi, i-am însărcinat pe militari să menţină poporul informat în legătură cu tot ceea ce se întâmplă, a afirmat el. Lukaşenko s-a plâns că opozanţii săi îl acuză că încearcă să intimideze poporul belarus pentru a păstra controlul.

Dimpotrivă! Nu vreau să vă sperii. Pur şi simplu vreau să informez poporul de tot ceea ce se întâmplă, în proporţie de 100%. Şi ca poporul să ia apoi o decizie. Dacă vor să se bage în probleme, aşa să facă. Să pună mâna pe drapel şi tot înainte, a comentat el.

Preşedintele belarus, aflat la putere de mai bine de un sfert de secol, s-a confruntat în 2020 cu cele mai importante proteste din toate mandatele sale, după ultimele alegeri prezidenţiale, calificate drept frauduloase de opoziţie şi de comunitatea internaţională. De atunci, Lukaşenko a insistat să denunţe ceea ce el a numit ameninţări externe din partea NATO şi a Ucrainei şi a devenit cel mai important aliat al Rusiei, sprijinind chiar Moscova în campania sa militară împotriva ţării vecine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?