Data publicării:

Elon Musk e dispus să le dea celor de la Wikipedia un miliard de dolari dacă își schimbă numele în „Dickipedia”

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Elon Musk le-a făcut o propunere neobișuită fondatorilor Wikipedia.

Miliardarul sud-african Elon Musk a anunțat disponibilitatea de a face o donație semnificativă către Wikipedia cu condiția ca aceasta să își schimbe numele. Mai precis, el a declarat că ar oferi 1 miliard de dolari dacă Wikipedia ar accepta să-și modifice numele în „Dickipedia” (un termen cu conotații obscene), susținând că acest schimb ar servi "interesului acurateței".

Când un utilizator a încurajat Wikipedia să accepte propunerea de schimbare a numelui, Musk a impus o altă condiție. A sugerat că, după ce ar primi donația, Wikipedia ar putea reveni la numele său original, dar a insistat asupra unei perioade minime de un an pentru menținerea numelui modificat.

„V-ați întrebat vreodată de ce Fundația Wikimedia vrea atât de mulți bani? Cu siguranță nu este nevoie de ei pentru a opera Wikipedia. Poți să încarci literalmente o copie a întregului text pe telefon! Deci, pentru ce sunt banii? Mințile curioase vor să știe…”, a întrebat miliardarul.

Într-o altă postare, Musk a distribuit o captură de ecran a paginii principale a Wikipedia, evidențiind frazele "Wikipedia nu este de vânzare" și "un apel personal din partea lui Jimmy Wales (cofondatorul Wikipedia)". A pus sub semnul întrebării motivele pentru care Fundația Wikimedia ar solicita o sumă atât de mare de bani.

Wales l-a acuzat pe Musk de obstrucționare a libertății de exprimare, argumentând că acesta a cedat cererilor guvernului turc de a restricționa conținutul postărilor. El a subliniat faptul că, atunci când a fost confruntată cu o situație similară, Wikipedia a refuzat să se supună interdicțiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel