Elon Musk, dorit de Trump în administrația sa dacă va fi reales președinte al SUA
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Donald Trump îl vrea pe Elon Musk în administrația sa. Care va fi rolul patronului Testa, Space X și X (fostul Twitter).

Donald Trump, candidatul republicat la alegerile prezidențiale din SUA, a anunțat că, dacă va fi reales, îl va însărcina pe miliardarul Elon Musk, cu un ”audit” al guvernului în vederea unor ”reforme” profunde, relatează AFP.

”La recomandările lui Elon Musk (...) voi înființa o comisie guvernamentală care să efectueze un audit complet în termeni financiari și performanțe al întregului guvern federal, cu scopul de a face recomandări pentru reforme drastice”, a declarat fostul președinte american, în prezența unor cercuri de afaceri la New York.

Nu este prima dată când miliardarul republican, în vârstă de 78 de ani, a indicat că dorește să-l vadă pe Elon Musk alături de el într-o eventuală nouă administrație, dacă va fi reales pe 5 noiembrie.

Citește și: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, este de acord cu regulile dezbaterii cu fostul președinte Donald Trump, inclusiv cu o regulă controversată

Dar Donald Trump nu a fost niciodată atât de precis cu privire la sarcinile pe care dorește sa le încredințeze patronului Tesla, SpaceX și al rețelei de socializare X.

”Trebuie să facem aceasta, nu putem continua așa. Iar Elon (Musk) a fost de acord să conducă această” comisie, a insistat Donald Trump, care timp de mai bine de o oră a criticat programul adversarei sale democrate Kamala Harris și ”catastrofa economică” provocată, potrivit acestuia, de administrația președintelui Joe Biden.

”Suntem în criză economică, o națiune în faliment, o națiune în declin grav”, a apreciat fostul lider american.

Actuala vicepreședintă Harris și candidată la alegeri ”dorește încă patru ani pentru a pune în aplicare un program de stânga radical care reprezintă o amenințare fundamentală pentru prosperitatea fiecărei familii americane și pentru America în ansamblu”, a acuzat din nou Trump, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel