Elisabeta Rizea, muzeu al rezistenței anticomuniste. Casa Regală susține proiectul
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Casă Regală a României susține familia Elisabetei Rizea pentru transformarea casei sale într-un muzeu al rezistenței anticomuniste. 

Pentru a-și arăta sprijinul, Principele Radu a fost marți în vizită la Nucşoara, în Argeș, la locuința celei care a devenit un simbolul al luptei împotriva comunismului, potrivit TVR.

Principele Radu susține iniţiativa familiei Elisabetei Rizea de reparare şi transformare a casei bătrâneşti într-un muzeu interactiv, un spaţiu dedicat memoriei celor care s-au opus comunismului.

Primarul din Nucșoara a prezentat proiectul de muzeu Consiliului Local.

Elisabeta Rizea a fost nepoata unui fruntaş ţărănist, Gheorghe Şuţa, ucis de Securitate în 1948. Soţul ei, Gheorghe, a făcut parte din organizaţia de partizani „Haiducii Muscelului". Ani de zile, ea i-a ajutat cu hrană şi cu informaţii pe partizanii anticomunişti conduşi de Toma Arnăuţoiu şi Gheorghe Arsenescu. A fost arestată şi a stat 12 ani în închisorile de la Piteşti şi Jilava. A fost torturată, dar n-a divulgat niciodată nimic. Elisabeta Rizea a murit în urmă cu 15 ani, în octombrie 2003.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel