Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute: este foarte simplu
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute. Sursa - pixabay.com
Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute. Sursa - pixabay.com
O bucătărie curată și proaspătă este visul gospodinelor. Dacă cunoști câteva trucuri simple, mobilierul de bucătărie va străluci.

Adesea, gospodinele se confruntă cu o problemă neplăcută: dulapurile din bucătărie au un miros neplăcut.

Umiditatea, vasele murdare uitate, alimentele stricate provoacă un miros specific în dulapurile de bucătărie. Mirosul urât poate să vină și din chiuvetă și este greu să scapi rapid de el.

Covoarele vor fi ca noi, datorită unui truc. Ai nevoie de o racletă pentru ferestre

Nu trebuie să uiți că mirosul poate provocat și de mucegai sau ciuperci, care se formează ca urmare a umidității ridicate și a ventilației slabe.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din dulapuri 

Sertarele dulapurilor se șterg periodic cu o cârpă înmuiată în soluție de oțet cu apă. Este suficient să amesteci o lingură de oțet alimentar într-un litru de apă.

Și ceapa ajută la eliminarea mirosurilor din dulapuri. Ceapa tăiată în bucăți va absorbi rapid toate mirosurile urâte.

De asemenea, în dulapuri poți pune și recipiente cu cărbune activ, care va elimina excesul de umiditate și mirosul neplăcut.  

Vezi și:

Cuptorul cu microunde miroase urât? Scapă de problemă cu aceste mijloace 

Cuptorul cu microunde poate mirosi urât din mai multe motive. Dacă cuptorul cu microunde este pătruns de mirosurile alimentelor care sunt încălzite, este suficient să pui o farfurie cu bicarbonat de sodiu pentru câteva ore. Nu trebuie să pornești aparatul electrocasnic.

În cazul în care mirosul urât a apărut după ce mâncarea încălzită a ars, încearcă să scapi de acest miros cu suc de lămâie.

Stoarce zeama într-un bol și adaugă un pahar cu apă. Pune bolul în cuptorul cu microunde și pornește-l la putere maximă pentru 3 minute.

Supă delicioasă de legume: este sățioasă și se face rapid. O porție are doar 210 calorii

În locul sucului de lămâie, poți folosi coji de citrice. Pune cojile de portocale, lămâie sau lime într-un bol cu apă. Bolul se pune în cuptor. Pornește-l la putere maximă pentru 3 minute. Apoi șterge interiorul cu o cârpă curată.

De asemenea, poți spăla interiorul cuptorului cu microunde cu un amestec de apă și detergent de vase, în care ai adăugat și 2 linguri de alcool sanitar.

Patru greșeli frecvente care distrug cuptorul cu microunde: încetați să faceți asta

Majoritatea dintre noi avem în bucătărie un cuptor cu microunde. În același timp, unii continuă să facă greșeli în funcționarea acestuia.

Nu este nimic complicat în funcționarea unui cuptor cu microunde, chiar și un copil poate încălzi alimentele în el. Dar unele greșeli pe care le facem, pot duce la defecțiunea cuptorului.  

Vase nepotrivite. Mulți utilizatori știu că vasele metalice nu pot fi introduse într-un cuptor cu microunde. Aceeași regulă se aplică produselor cu acoperire metalică și cu fire subțiri de argint.

Uneori, cuptorul cu microunde este folosit pentru a usca pantofii, șosetele sau alte lucruri din el. În acest caz, durata sa de viață este mult redusă.

Săpun de casă cu ulei de măsline. Rețeta străveche a bunicii 

Se obișnuiește să încălziți alimentele într-un cuptor cu microunde într-un recipient sigilat. Dacă nu se face acest lucru, petele de grăsime de pe pereții interiori ai produsului nu pot fi evitate. 

Acesta este motivul pentru care trebuie să curățați regulat cuptorul cu microunde. Dacă nu faceți acest lucru, atunci poate apărea mucegai, care duce la o deteriorare gravă a echipamentului.

Albiți perdelele cu acest produs natural: puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate

Adesea cuptorul cu microunde este plasat lângă fereastră. Razele solare și supraîncălzirea afectează negativ funcționarea lui. Nu puteți lipi cuptorul prea strâns pe perete. Deci ventilația va funcționa mai greu și supraîncălzirea nu poate fi evitată, dacă cuptorul funcționează timp de 10-15 minute la rând. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel