Elevă de 10 ani din Tulcea, însărcinată în luna a cincea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Canidia Jupiter de la Pixabay
Imagine de Canidia Jupiter de la Pixabay
O fată de 10 ani din Tulcea este însărcinată în luna a cincea. 

O copilă în vârstă de 10 ani, din satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, este însărcinată în luna a cincea. Situația a fost adusă la cunoștința autorităților locale de către angajații școlii, potrivit primarului. Totodată, este monitorizată prin intermediul asistentului comunitar. 

"Mama fetei spune că a fost la doctor şi că sarcina decurge normal, dar nu ne-a dat numele medicului. Ne-am propus să mergem cu ele la doctor din nou", a spus primarul din Valea Nucarilor, Maria Lența.

"Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat"

Maria Lența a precizat că fata de 10 ani provine dintr-o familie cu risc social și mai are șase frați. Mama a spus că fata s-a jucat cu un băiat. 

"Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situaţia fetei", a declarat pentru Agerpres primarul Maria Lența.

Și la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean se cunoaște acum situația fetei. Polițiștii au declanșat o anchetă, iar cei de la Protecția Copilului au solicitat formarea unei comisii care să stabilească în continuare ce se va întâmpla cu fata. 

Tatăl copilului ar fi un minor de 16 ani 

Tatăl copilului pe care îl poartă în pântece fata de 10 ani ar fi tot un minor, în vârstă de 16 ani. Sarcina ar fi fost ascunsă chiar și de mama elevei. Pentru că medicii au constatat că sarcina este mult prea înaintată, s-a decis ca minora să o ducă până la capăt, sub supravegherea specialiștilor, scrie gds.ro.

În ultimii cinci ani, potrivit datelor făcute publice anul acesta de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în județ au fost înregistrate 41 de cazuri de mame minore. Dintre acestea, șase și-au abandonat copiii, iar șapte perechi mamă-copil au beneficiat de serviciile centrului maternal din Tulcea.

UNICEF anunța, la începutul anului 2021, că România ocupă locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de nașteri în rândul mamelor adolescente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel