Elena Cristian, întrebare după ce a câştigat un proces cu Poliţia. "El plăteşte? Că banii primiţi sunt tot de la noi"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Prima condamnare într-un dosar deschis de noul Parchet european condus de Kovesi
Prima condamnare într-un dosar deschis de noul Parchet european condus de Kovesi
Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, vine cu o întrebare importantă după ce a câştigat un proces cu Direcţia Generală de Poliţie. 

"Anul trecut, de ziua mea de naștere, mi-a fost suspendat ptr 2 luni permisul de conducere. Motivul: circulam pe linia tramvaiului 15… dezafectată de 5 ani. Polițistul m-a întrebat de ce circul pe acolo ( in spatele meu erau n masini), eu i-am zis că e dezafectată de 5 ani și că îl invit să așteptăm împreună tramvaiul…

Replica “neinspirată” m-a costat nervi, bani, martor adus cu duba…

Evident că am câștigat, Poliția nici nu a mai făcut apel. Azi am primit următorul mesaj de la bancă: ați încasat xxxxx de la Dir. Gen. Poliție. Mi-au virat cheltuilile de judecată. O sumă importantă.

Ce vreau să spun: statul român a cheltuit mult cu acest proces: instanță, Jandarmerie etc, pentru ca un polițist să arate că el e şefu…

Intreb şi eu: el plătește? Că banii primiți azi sunt tot de la noi", a scris Elena Cristian pe Facebook. 

Semnal de alarmă cu fraudele pe carduri 

"Astăzi, la o discuție cu o colega. La un moment dat, primeşte un sms. Se uită la telefon, se mai uită o dată, se schimbă la faţă.

Îmi întinde telefonul să citesc. Mesajul suna aşa: tranzacția Dvs în valoare de ….BGN de la Shell…(o localitate din Bulgaria) a fost aprobată…

Ea la job, cardul cu ea, prin Bulgaria nu a mai trecut de dinainte de pandemie. A sunat la bancă, a blocat cardul, a raportat tranzacția. Să sperăm că se rezolvă.

Dar nu despre asta este vorba… Atenţie unde folosiţi cardul! În special ATM. Tot mai multe persoane se plâng de astfel de situații…Fraudele de pe card au luat amploare în România", a scris Elena Cristian.pe Facebook miercuri. 

Operator de telefonie, avertisment pentru clienţi 

Operatorul de telefonie Vodafone își atenționează clienții cu privire la riscul unui atac malware ce vizează utilizatorii Android.

"Dacă primești un SMS nesolicitat, nu accesa link-ul și șterge SMS-ul din telefon. În cazul în care ai accesat link-ul din SMS, te sfătuim să verifici pagina https://www.vodafone.ro/frauda pentru a afla ce trebuie să faci mai departe", își avertizează Vodafone clienții, scrie incomod-media.ro.

Odată descărcat, malware-ul din cadrul aplicației stabilește drepturi de administrator pe telefonul victimei și execută cel puțin una dintre acțiunile de mai jos:

- Folosește fișierul „Contacte” al telefonului infectat pentru a răspândi în continuare malware-ul prin trimiterea de mesaje personalizate către fiecare persoană de contact, adică folosirea numelui lor în corpul SMS-ului pentru a crește credibilitatea;

- Direcționează victima către site-uri de phishing externe (permițând fraudatorilor să fure informații de autentificare / parolă și alte date personale sensibile);

- Interceptează mesajele SMS primite pe telefon, pentru a prelua parolele unice trimise de terți, de ex. bănci. OTP-urile sunt utilizate ulterior pentru a fura fonduri sau informații de la victime, de ex. prin conectarea la conturile lor bancare și inițierea transferurilor;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel