Data actualizării:
Data publicării:

El este profesorul din Vâlcea dispărut în urmă cu 3 ani. Ar fi fost ucis de soție și copii - Foto în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cine este profesorul din Vâlcea dispărut în urmă cu trei ani.

Marian Claudiu Bălan este profesorul de matematică din Vâlcea, dispărut în urmă cu trei ani. Deși soția sa a declarat că bărbatul a plecat la muncă peste hotare, anchetatorii sunt de părere că acesta a fost ucis chiar de către ea, împreună cu fiul lor.

VEZI ȘI: O femeie din Vâlcea, acuzată că și-a ucis soțul, împreună cu copilul ei. Bărbatul a dispărut acum 3 ani. Ea spunea că e la muncă în Italia

Dispariția lui Marian Claudiu Bălan a fost sesizată la poliție de verișoara lui, care a declarat că bărbatul răspunde doar la mesajele scrise, nu şi la apeluri, cum o făcea în mod obișnuit, relatează Antena 3 CNN. Aşa au început polițiștii şi procurorii să bănuiască că e posibil ca profesorul să fi fost victima propriei sale familii, adică a soției și a copiilor. Totuși, suspiciunile oamenilor legii au început să se contureze în momentul în care explicațiile soției cu privire la dispariția bărbatului, date cunoscuților timp de un an, au fost diferite. În plus, martorii au declarat că soţii Bălan aveau probleme. Familia ar fi fost una distantă, fără prieteni, iar certurile din ce în ce mai dese.

Femeia a divorțat în 2020

În luna iulie a anului 2020, la 3 luni de la dispariția profesorului, femeia a cerut divorțul la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. La acest proces soțul ei nu s-a prezentat niciodată, dar a fost soluţionat un an mai târziu, pronunţându-se divorţul în lipsa acestuia.

"Stabileşte locuinţa minorilor la domiciliul mamei reclamante. Dispune ca autoritatea părintească asupra minorilor, să se exercite în mod exclusiv de către mama reclamantă. Obligă pârâtul la plata pensiei de întreţinere în favoarea minorilor în cuantum de câte 350 lei/lunar pentru fiecare, ( în total 700 lei lunar)", a fos decizia luată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Femeia şi băiatul cel mare, plasaţi sub control judiciar

Însă anchetatorii sunt de părere că de vină pentru dispariția bărbatului ar fi chiar soția și copiii acestuia. 

"În intervalul 10/11.04.2020, în timp ce se aflau în imobilul locuinţă de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între membri familiei, respectiv între tată, mamă şi fiu, în contextul în care fratele mai mic a sărit cu cuţitul la tată, inculpatul (n.r.: fiul cel mare) a intervenit exercitând, conjugat cu inculpata, acte de agresiune asupra victimei, producându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia şi apoi i-au ascuns cadavrul care nu a mai fost găsit", se mai arată în anchetă.

Băiatul cel mic al familiei nu împlinise la acea vreme 13 ani, iar cel mare avea 15 ani şi 4 luni. Acesta era campion naţional la şah, după ce luase medalia de argint. Totuși, după acest episod băiatul a lăsat şahul și ar fi încercat chiar să-şi ia zilele, terminând cu greu clasa a XII-a. Femeia şi băiatul cel mare, care are acum aproape 18 ani, sunt plasaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi de uciderea profesorului, deși cadavrul bărbatului nu a fost găsit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel