O echipă de cercetători americani a descoperit un efect incredibil pe care usturoiul îl are asupra sănătății celor care îl consumă.
În usturoi se găseşte un compus cheie, care este de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice populare folosite împotriva toxiinfecţiei alimentare, scrie gandul.info.
Rezultatele testelor efectuate de cercetători arată că substanţa care se găseşte în usturoi - "diallyl sulphide" - este mai eficientă împotriva toxiinfecţiilor alimentare decât antibiotice precum eritromicina sau ciprofloxacin. Asta nu e tot însă. Pe lângă eficiența mai mare, usturoiul acționează şi într-un timp mai scurt împotriva toxiinfecțiilor alimentare.
Doctorul Michael Konkel, de la Washington State University, a transmis că descoperirea are potenţialul de a elimina parţial bacteriile care cauzează infecţii.
Bacteriile din clasa Campylobacter sunt cele mai comune cauze pentru toxiinfecţiile alimentare din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan