Efectul miraculos al unei felii de pâine cu brânză. Care este "alimentul" premium când vine vorba de buna dispoziție
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Efectul miraculos al unei felii de pâine cu brânză. Care este "alimentul" premium când vine vorba de buna dispoziție / Foto: Liana Ganea
Efectul miraculos al unei felii de pâine cu brânză. Care este "alimentul" premium când vine vorba de buna dispoziție / Foto: Liana Ganea
Află în articol de ce  felie de pâine cu brânză poate face miracole.

Puțini știu, dar există o legătură directă și starea de bine. Prin urmare, dacă ne dormim să fim mai fericiți, putem obține acest lucru din alimentație. Nutroționistul Mihaela Bilic a explicat care sunt pricipalele alimente care au un asemenea efect asupra organismului nostru. Spre exemplu, pâinea cu brânză are efect antidepresiv, iar ciocolata ne oferă bună dispoziție, la fel și banana.

"V-ați simțit vreodată vinovați că mâncați o bucățică de ciocolată? Să nu vă simțiti vinovați, pentru că este sănătos. Ciocolata e alimentul premium când vine vorba de buna dispoziție. Există o legatură între mâncare și starea de bine.

Triptofanul este un aminoacid prezent în alimente și care, în organism, se transformă în serotonină. Serotonina este un neurotransmițător, care dă stare de bine. Triptofanul se transformă în serotinină.

Pâinea cu brânză are efect antidepresiv

Haideți să explicăm mecanismul prin care pâinea cu brânză are efect antidepresiv. Serotonina liniștește, dopamina agită. Cele două substanțe sunt în alimente cu proteine. Când asociem glucidele lente cu proteine, apare miracolul. Glucidele determină secreția de insulină și insulina dă cale liberă triptofanului.

Deci, dacă vreți efect de liniștire, întotdeauna brânza cu un colț de pâine. Există alimente care conțin serotonină în mod natural.

Banana. Magneziul este un element esențial pentru starea noastră de bine. Și tot banana e campioană. Magneziu găsim și în fructele uscate, dar și în fructele oleaginoase ", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro TV.

Dieta înainte de Crăciun. Mihaela Bilic, sfaturi cheie pentru cei care vor să-și detoxifieze organismul

Postul Crăciunului poate fi perioada perfectă pentru a da și câteva kilograme jos, înainte de mesele copioase de la sărbători. Nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu mai multe sfaturi pentru cei care vor să își detoxifieze organismul.

"Multe persoane au impresia că postul alimentar este o cură detox. Putem ține post fără să ne îngrășăm și chiar să obținem o regenerare a organismului? Ce înseamnă detox și care sunt obiectivele unui astfel de regim? Să creștem eficiența rinichilor de a elimina toxine, deci hidratarea este pe primul loc! Beți multă apă, ceai verde și infuzii de plante. Apa caldă cu zeamă de lămâie sau oțet de mere alcalinizează și este de ajutor.

Să protejăm ficatul de un efort prea mare legat de digestie și metabolizare: eliminați alcoolul și zahărul, ele sunt procesate exclusiv în ficat. Eliminați produsele bogate în grăsime, prăjelile, brânzeturile, mezelurile, tocăturile și afumăturile, ele obosesc ficatul. Aveți grijă de piele, prin transpirație se elimină o parte din toxine. Masajul corporal și exercițiile fizice regulate îmbunătățesc circulația, ameliorează celulita și au efect detox. Nu în ultimul rând, renunțați la fumat, țigara este un concentrat de produși toxici.

Mâncați puțin și rar, luați o pauză de la mâncare, e cea mai simplă și sigură metodă de detoxifiere; multă apă și maximum două mese pe zi, asta-i rețeta. Consumați multe legume proaspete sau gătite, conțin minerale și vitamine, apă și fibre și sunt ușor de digerat; ciorba este alimentul Detox prin definiție!", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro TV. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel