Șefa ÎCCJ: Noi avem o problemă cu valorile morale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a susţinut, referindu-se la adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a Codurilor penale, că poporul român are ''o problemă cu valorile morale'

'Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale şi cred că ar trebui să ne gândim foarte serios spre ceea ce vrem să ne îndreptăm', a spus Cristina Tarcea, la intrarea în sediul CSM. 

[citeste si]

Ea a precizat că va face o statistică a dosarelor aflate pe rolul ÎCCJ care vor fi afectate de actul normativ adoptat de Guvern.

'Trebuie să văd cu atenţie care este noua formă a ordonanţei, când am să mă întorc la Curte am să încerc să fac o statistică a dosarelor aflate pe rol, a obiectului lor şi, în funcţie de asta, vom stabili şi impactul', a arătat Cristina Tarcea. Totodată, ea este de părere că pentru Guvern nu a contat niciodată punctul de vedere al CSM. 'A fost trimisă CSM o solicitare prin care se cerea avizul, dar fără a se menţiona că va avea loc o şedinţă de Guvern aseară sau în dimineaţa asta. (...) N-a contat niciodată punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii, lucru care cred că ar trebui să se schimbe, pentru că, dacă se doreşte o consultare reală, în primul rând, un punct de vedere avizat nu-l pot da decât specialiştii', a mai spus Tarcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel