Data actualizării:
Data publicării:

Educație rutieră în școli. SONDAJ care nu lasă loc de interpretări

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Un sondaj realizat de DCNews arată că românii, într-o majoritate covârșitoare, simt necesitatea aplicării unei strategii naționale ce există doar în Codul Rutier, așezată frumos într-un articol care spune ce ar trebui să fie făcut. La teorie, la scriere de strategii, la articole ne pricepem, dar când vom și aplica ceea ce scriem? În tot acest timp, în țările occidentale, un astfel de subiect e o normalitate, e un fapt divers care, pur și simplu, există, fără a fi nevoie de sondaje, de scoatere a articolelor de lege, de subliniere a necesității de punere în aplicare a ceea ce există scris. 

Codul Rutier prevede că Ministerul Educației și Cercetării are, printre atribuții, asigurarea, prin programa școlară, a educației rutiere a preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar. Articolul 124 conține și alte prevederi cu privire la educația rutieră, cu privire la alte atribuții ale Ministerului în acest sens. Însă, la nivel național, nu există o strategie. Astfel, acțiunile de educație rutieră în școli sunt la nivel local sau regional.  

Vezi aici mai mult: Educaţia rutieră în şcoli. Ce spune legea şi ce se face de fapt

În statele occidentale, unde există o strategie națională, educația rutieră face parte integrantă din curricula școlară, iar elevii primesc inclusiv atestat de educație rutieră primară, dacă luăm exemplul Franței. 

DCNews a realizat un sondaj în rândul cititorilor pentru a vedea ce părere au: este o strategie națională pentru educația rutieră în școli necesară sau nu. Rezultatul sondajului este unul care nu lasă loc de interpretări. 

89,3% au decis că România are nevoie de educație rutieră în școli, adică 7.897 de cititori. Doar 10,7% nu văd necesară aplicarea unei astfel de strategii. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel