Data publicării:

Educaţie prin iubire. Ioana Dichiseanu, "secrete" de la tatăl ei pe care le aplică în relaţia cu Anastasia

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Facebook, Ioana Dichiseanu
foto: Facebook, Ioana Dichiseanu
Ioana Dichiseanu îşi creşte copila după modelul părinţilor ei şi este foarte mulţumită de cum a educat-o până acum pe micuţa Anastasia.

Ioana Dichiseanu, fiica regretatului artist Ion Dichiseanu, a vorbit în platoul Spectacola despre metoda după care a ales să-şi educe fetiţa, mai exact în acelaşi stil în care a fost crescută de părinţii ei: cu iubire şi prietenie. 

"Viaţa de mămică m-a schimbat la 180 de grade. Nu-mi imaginam că poate să fie aşa, pentru că mama şi tata îmi spuneau, când eram însărcinată - O să vezi... în momentul în care o iei în braţe ţi se schimbă tot Universul! Mi-aduc aminte că-i spuneam tatei că voi fi genul de mamă foarte autoritară care o să impună nişte reguli extrem de stricte. Dar aşa a fost. Din momentul în care am strâns-o în braţe toată lumea mea s-a dat peste cap, în sensul bun.

Unui copil trebuie să-i oferi, în egală măsură, iubire dar şi educaţie. Şi câteodată educaţia se mai face şi cu un ton mai ridicat, să-i spui nu, să aibă nişte limite, trebuie să aibă nişte traiectorii bine definite. Dacă te vede şi pe tine bulversat ca părinte, se va bulversa şi copilul la rândul lui.

Am preluat de la părinţii mei şi pentru că m-am simţit bine cu ce am primit. Am fost un copil liniştit, un copil împlinit cu iubirea şi cu felul lor de-a fi ca părinţi. Mi-au fost cei mai buni prieteni şi aşa vreau să duc şi eu mai departe în relaţia mea cu Anastasia. Înainte erau alte mentalităţi, dar tata era un nonconformist. Şi, din punctul ăsta de vedere, li s-au mariat ideile în ceea ce priveşte educaţia mea. Şi atunci considerau că unui copil nu trebuie să-i vorbeşti ca unui străin. Trebuie să te raportezi la mintea lui, chiar dacă are 2 sau 4 ani. Îi vorbeşti normal ca şi cum ai discuta cu un adult.

Tata, fiind cu idei un pic mai altfel decât în vremurile respective, dădea impresia unora că ceva ar fi nelalocul lui. Eu chiar şi subiectele de discuţie cu Anastasia încerc să le abordez cât mai natural, aşa cum făceau mama şi tata" a spus Ioana Dichiseanu, în emisiune.

Tatăl său, Ion Dichiseanu, avea să se stingă din viață în anul 2021, lăsând un gol de neegalat în viața sa. Cei doi au avut o relație extrem de specială nu doar în copilărie, ci și pe tot parcursul vieții, artistul fiindu-i alături la orice pas fiicei sale, pe are o iubea ca pe ochii din cap. Nu doar artista a fost îngenuncheată de durere, după acest tragic eveniment, ci și fiica ei, care a înțeles cu greu faptul că „Dichi” a plecat la îngeri. 

Emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel