Eduard Hellvig, mesaj cu subînțeles despre prezidențiale 2024. A pornit de la „oamenii momentului” - Chris Martin, Babasha și George Tuță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Eduard Hellvig a transmis un mesaj despre oamenii momentului - Chris Martin, Babasha și George Tuță.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Eduard Hellvig l-a felicitat pe fostul său consilier din cadrul instituţiei George Tuţă pentru alegerea ca primar al Sectorului 1.

A scris și o analiză despre ce s-a întâmplat la concertul Coldplay. Apoi a virat mesajul subtil către prezidențiale după ce s-a tot vorbit despre data alegerilor - ba septembrie, ba noiembrie, ba decembrie.

„A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final.

Chris Martin a fost “șocat și trist” că publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion.

Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public.

La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat.

Unii au câștigat doar pentru că nu au pierdut tot, alții au câștigat pentru că nu au câștigat colegii. Pe unii câștigul îi și încurcă, pentru că trebuie să câștige în continuare, alții au câștigat deși nu au participat. Sau pentru că nu au participat.

În turul doi la Martin a fost liniște. Educat cu o zi înainte, publicul nu a mai huiduit. Toți au aprins brățările și au cântat “Sky full of stars”. Până în septembrie. Sau noiembrie. Ori decembrie, la cererea publicului.

P.S.1 Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii.

P.S. 2 Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat. Dar despre asta, voi scrie separat”, a zis Eduard Hellvig pe platforma X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel