Eduard Heger, premierul Slovaciei, a spus că țara sa a furnizat Ucrainei sistemul de apărare aeriană S-300
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Eduard Heger, premierul Slovaciei, a spus că țara sa a furnizat Ucrainei sistemul de apărare aeriană S-300 pentru a o sprijini în lupta cu rușii.

„Republica Slovacă a donat Ucrainei sistemul de apărare aeriană S-300”, a pus Eduard Heger. El a catalogat această acțiune un răspuns al țării sale la o cerere de asistență din partea Ucrainei pentru exercitarea „autoapărării” în temeiul articolului 51 din Carta ONU. Sistemul de rachete sol-aer mobile multicanal S-300 de concepție rusească s-a numărat printre cerințele clare ale Ucrainei privind livrarea de arme.

Eduard Heger, premierul Slovaciei, a ținut să sublinize că gestul țării sale „nu înseamnă că a devenit parte la conflictul armat din Ucraina”. El a declarat că sistemul va „ajuta la salvarea a cât mai mulți ucraineni nevinovați posibil” de agresiunea regimului rusesc al lui Vladimir Putin.

VEZI ȘI: NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani

NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, postului de radio BBC, preluat de Reuters.

El a refuzat să comenteze despre sistemele de armament provenit din fiecare stat membru, dar a apreciat că rezultatele armelor livrate până acum Ucrainei sunt clare. "Vedem şi efectul acestor sisteme, arme, pe câmpul de luptă, în fiecare zi. Vedem toate blindatele ruseşti distruse, vedem că Ucraina are capacitatea de a doborî rachete şi avioane ruseşti", a spus Stoltenberg.

"Aliaţii sunt gata să ofere şi mai mult, precum şi armament mai modern şi mai greu", a afirmat secretarul general al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel