Economia SUA a PIERDUT 140.000 de locuri de muncă în luna decembrie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Din cauza pandemiei de coronavirus, economia Statelor Unite ale Americii a pierdut peste 100.000 de locuri de muncă în luna decembrie.

Economia Statelor Unite ale Americii a pierdut 140.000 de locuri de muncă luna trecută, potrivit unui comunicat al Departamentului Muncii din SUA, marcând un sfârșit oribil al celui mai abisal an pentru pierderile de locuri de muncă înregistrate. Luate în ansamblu, datele arată ce alți indicatori au semnalat, încă de la sfârșitul verii, că redresarea economică a SUA a pierdut din capacitate în ultimul trimestru al anului 2020.

O serie de provocări au împiedicat recuperarea, în primul rând revenirea restricțiilor de limitare a micilor afaceri. Totodată, debutul iernii a creat o altă barieră pentru afacerile aflate în dificultate. Ambii factori s-au reflectat în sectorul timpului liber și al ospitalității, care a pierdut aproape jumătate de milion de locuri de muncă luna trecută. În același timp, economiștii urmăresc mai multe evoluții care ar putea ajuta la accelerarea creșterii economice și, în mod esențial, crearea de locuri de muncă în acest an, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel