Data publicării:

Economia circulară, reduceri de până la 90% la energie. Daniel Zamfir (PSD) a spus cum putem opri risipa / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Daniel Zamfir, senator al României din partea PSD, a fost invitat la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, unde a vorbit despre importanța reciclării în reducerea costurilor de producție.

În cadrul dezbaterii „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, senatorul PSD Daniel Zamfir a vorbit despre reducerea costurilor de producție printr-o economie circulară.

„Noi, la Comisia Economică, am stabilit de mult o prioritate în ceea ce înseamnă impulsionarea economiei circulare. Economia circulară este, ca dinamică de dezvoltare, a doua după IT. În primul rând pentru că este o resursă inepuizabilă. Tot ce înseamnă materia primă, deșeurile care rezultă, sunt inepuizabile. Fiind o resursă inepuizabilă, este evident să existe această dinamică.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Noi tramvaie în București. Adrian Criț anunță cifrele record ale STB / „Depășim tot ce înseamnă transport cumulat în mediul urban din România“

De exemplu, pentru că vorbim de energie verde, pentru obținerea unui produs din material plastic din material regenerabil se economisește între 80 și 90% energie electrică. Același PET pe care îl facem dintr-un PET reciclabil, consumi cu 80-90% mai puțină energie electrică decât l-am face din materialul clasic, nu cel regenerat. La carton și hârtie există o economie între 38-40% de energie electrică a produsului finit. Iată că dacă reușim să concentrăm foarte bine resurse și pe acest domeniu, iar Radu Oprea vă asigur că o va face, iată în ce fel putem să economisim energie electrică și să oprim o risipă care evident că trebuie oprită.“, a spus senatorul PSD Daniel Zamfir.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Cum se face reducerea poluării în construcții. Teodora Dănilă (Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor): Am setat un target! / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel