Ecaterina Adronescu susţine că la Suceava se ştia dinainte câţi elevi trebuiau să pice Bacul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că are informaţii conform cărora în judeţul Suceava, preşedintele comisiei de bacalaureat, le-a spus profesorilor că în acest an, procentul de promovabilitate trebuie să fie mai mic  cu 20 la sută față  de anul trecut.

autor: Lucian Negrea

Ecaterina Andronescu a explicat că este total anormal ca un profesor să îşi stabilească dinainte ce număr de elevi vor absolvi, pentru că astfel pleacă cu o idee preconcepută.

"Am o informaţie din judeţul Suceva care pe mine m-a cutremurat. Preşedintele comisiei de bacalaureat i-a adunat înainte de examen pe responsabilii din licee şi le-a spus ca rezultatul trebuie să fie cu 20% sub rezultatul de anul trecut. Dacă acest lucru e adevărat atunci noi, ca naţie, avem o problema cât casa. Un profesor şi un examinator niciodată nu îşi stabileşte ce procent de promovabilitate trebuie să realizezi”, a explicat fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat din judeţul Suceava, Vasile Monacu, a declarat, duminică, că este mulţumit de procentajul de promovabilitate care demonstrează că a fost un examen corect.

"Majoritatea candidaţilor a obţinut note între şase şi opt, ceea ce e absolut normal. Din punct de vedere ştiinţific, studiind curba lui Gauss, se observă că numărul candidaţilor care au obţinut note sub 5 e aproximativ egal cu cel al candidaţilor care au obţinut note între 9 şi 10", a precizat Monacu.

Rezultatele la proba din acest an în judeţul Suceava confirmă ipoteza pe care a enunţat-o Ecaterina Andronescu. La proba din 2010 au promovat 87,39%, în timp ce în acest an procentul a fost de  65,03%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel