Data publicării:

Ebola în RD Congo: Frontiera cu Rwanda a fost redeschisă

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Frontiera dintre Republica Democrată Congo şi Rwanda, în zona localităţilor Goma (Congo) şi Gisenyi (Rwanda), a fost redeschisă după ce joi a rămas blocată timp de aproximativ 8 ore din cauza descoperirii unui nou caz de îmbolnăvire de Ebola, transmite AFP care citează preşedinţia congoleză.

"Traficul de frontieră între Goma şi Gisenyi a fost reluat la începutul după-amiezii de joi. Închisă fără explicaţii în cursul dimineţii (de către autorităţile din Rwanda n.r.), frontiera a fost redeschisă şi populaţia poate circula în ambele sensuri", conform unui comunicat al preşedinţiei congoleze.

Între timp, o a patra persoană a fost testată pozitiv pentru virusul Ebola joi, la Goma, fiind vorba despre o femeie al cărei soţ a murit miercuri din cauza acestei epidemii, care a provocat peste 1.800 de decese în estul RD Congo, conform OMS. Miercuri, fetiţa acestui cuplu a fost la rândul său testată pozitiv pentru virusul Ebola, după ce a prezentat semne clinice ale bolii, la câteva ore după moartea tatălui său, au informat autorităţile medicale congoleze.

Potrivit buletinului zilnic al autorităţilor de sănătate congoleze de miercuri 31 iulie, numărul cumulat de cazuri este de 2.701, dintre care 2.607 sunt confirmate şi 94 sunt probabile. Epidemia afectează două provincii din estul R.D. Congo (Nord-Kivu, în est, şi Ituri, în nord-est) şi durează din august 2018, soldându-se cu 1.813 decese. În peste 770 de cazuri bolnavii s-au vindecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel