E o RUȘINE NAȚIONALĂ! Expoziția care a stârnit revoltă la Muzeul Țăranului
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 04 iul 2014, 13:00
WhatsApp
O expoziție de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală a stârnit revoltă. Este vorba despre o expoziție cu maneliști realizată de George Vasilescu care include 15 lucrări. Cum era de așteptat, părerile sunt împărțite. Dacă unii critici au lăudat expoziţia, alţii au blamat atât alegerea locului, cât şi lucrările. 

Florin Salam, Adrian Minune, dar și Goran Bregovic apar în lucrările lui George Vasilescu.

Expoziția cu maneliști, o rușine națională?


Deputatul PSD Bogdan Diaconu spune că expoziția de la Muzeul Țăranului Român este o rușine națională. 

Iată ce spune Bogdan Diaconu:

"Expoziția tablourilor cu maneliști de la Muzeul Național al Țăranului Român reprezintă o rușine la fel de națională ca și muzeul pentru că ne arată eșecul elitei românești de a combate degradarea culturală. De fapt, elita culturală nu doar că nu combate acest fenomen, dar tocmai ce l-a promovat la nivel de expoziție muzeală. Ați văzut un protest al oamenilor de cultură? Tocmai ce am fost declarați oficial un popor de maneliști.

Ne supărăm când unii străini ne privesc chiorâș, când se uită la noi ca niște sălbatici, când suntem tratați în Europa ca ultimii oameni. Îndrăznesc să spun că avem partea noastră de vină. Cum am putea fi priviți dacă noi adăpostim cel mai jenant fenomen de urâțire a societății românești, maneaua, la Muzeul Național al Țăranului Român?

Această expoziție este o rușine națională pentru că reprezintă echivalentul declarației de supunere a culturii române în fața kitsch-ului monstrous, al abdicării de la frumos și artă și al scufundării definitive în mizerie, la nivel oficial, cu sprijinul unei instituții reprezentative de cultură a statului român.

Din toate aceste motive, plus altele nenumărate, expoziția pe care o găzduiește MNȚR este o rușine națională!", este de părere Bogdan Diaconu.

FOTO: Facebook George Mihai Vasilescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?