E dezastru! Peste 40 de companii aeriene au falimentat în acest an
Compania de consultanță Cirium a constatat că 43 de companii aeriene au eșuat din ianuarie anul acesta, comparativ cu 46 în tot anul 2019 și 56 în tot anul 2018. O companie aeriană eșuată este una care a încetat sau și-a suspendat complet operațiunile, conform definiției Cirium, citată de CNBC.
„Fără intervenția și sprijinul guvernelor am fi avut falimente în masă în primele șase luni ale acestei crize. În schimb, am avut un număr gestionabil de falimente și foarte puține colapsuri ”, a spus Brendan Sobie, un analist independent la Sobie Aviation.
Sobie a spus că multe companii aeriene aveau probleme încă înainte de pandemie, dar acum au „șanse mai mari de supraviețuire” din cauza ajutorului guvernului. Cu toate acestea, în ciuda ajutorului financiar, perspectivele pentru restul anului 2020 „nu sunt încurajatoare”, a spus Rob Morris, șeful departamentului de consultanță de la Cirium
Când apar marile falimente
"Multe falimente ale companiilor aeriene apar de obicei în ultimele luni ale anului", a declarat el pentru CNBC într-un e-mail. Primul și al patrulea trimestru sunt cele mai grele, deoarece cea mai mare parte a veniturilor sunt generate în al doilea și al treilea trimestru. "Cum în majoritatea regiunilorrevenirea este blocată și companiile aeriene încă se luptă cu generarea de venituri și de numerar, ne așteptăm să vedem mai multe eșecuri în ultimul trimestru al anului 2020 și cel puțin în primul trimestru al anului 2021", a spus el.
Brendan Sobie de la Sobie Aviation este de acord cu previziunea și a spus că unele guverne s-ar putea dovedi reticente în a salva companiile aeriene pentru a doua oară. „Dar tot nu mă aștept la falimente în masă. Numărul falimentelor și al prăbușirilor ar trebui să fie gestionabil și, de asemenea, să aibă loc într-o perioadă relativ lungă de timp”, a spus el, citează Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News