E Coli a zburat cu avionul peste ocean în SUA: Trei turiști, infectați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
e.coli
e.coli

Trei persoane care s-au întors în Statele Unite după călătorii în Germania ar putea să fie contaminate cu bacteria E.coli, care a provocat moartea a 18 persoane în Europa, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea bolilor (CDC).

"Pentru moment aceste cazuri sunt suspecte", a declarat Tom Skinner, precizând că CDC aşteaptă probe biologice de la aceste persoane pentru o eventuală confirmare, potrivit Mediafax. El a mai afirmat că aceste trei persoane au fost recent în Germania, ţara cea mai afectată de această epidemie, dar nu a putut preciza care ar fi sursa alimentară a acestei contaminări.

Bacteria E.coli a fost identificată joi ca fiind o tulpină "foarte rară" şi rezistentă la antibiotice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a adăugat că tulpina nu a mai fost "văzută niciodată într-o epidemie". În puţin mai mult de două săptămâni, numărul persoanelor infectate cu această bacterie s-a multiplicat în Germania, în special în zona Hamburg (nord), cu o accelerare în ultimele zile.

Până joi s-au înregistrat 17 decese în Germania şi peste 2.000 de cazuri de contaminare. Un alt deces a fost înregistrat în Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel