Data actualizării:
Data publicării:

E bine să bem apă în timpul mesei? Sfatul profesioniștilor din domeniul sănătății

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Întrebarea dacă este sau nu recomandat să bei apă în timpul mesei a stârnit dezbateri aprinse de-a lungul timpului. Iată dacă este recomandat sau nu, potrivit profesioniștilor din domeniul sănătății.

Apa este compusă din hidrogen și oxigen, iar corpul nostru nu ar putea realiza multe dintre funcțiile necesare pentru a rămâne în viață. Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă în mod constant să fim hidratați. Cu toate acestea, rareori se discută despre care este cel mai bun momentul pentru a bea apă.

E bine să bem apă în timpul mesei? 

Trebuie să ne amintim că organismul nostru este format din 50-70% apă. Depindem de ea pentru a trăi, astfel, consumul zilnic este mai mult decât obligatoriu. De-a lungul anilor, au fost efectuate mai multe studii care nu reușesc să stabilească ce cantitate este necesară. Cu toate acestea, s-a stabilit că ar trebui să consumăm între 1,5 și 2 litri pe zi. Dar când este mai bine să o bem? Este adevărat că este mai bine în afara meselor?

Se spune că în timpul meselor nu este nevoie să bem atât de multă apă. Multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi conțin deja cantități de apă. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Spania a dorit să pună capăt mitului cu privire la momentul cel mai bun de a bea apă. "Setea care apare în timpul meselor trebuie să fie potolită, atât pentru hidratarea noastră corectă, cât și pentru a ne ajuta să percepem mai bine gusturile alimentelor pe care le consumăm", a transmis Ministerul Sănătății din Spania, potrivit 20minutos.es.

Prin urmare, consumul de apă, așa cum avertizează Ministerul, nu ar trebui să depindă dacă există sau nu mâncare în preajmă. De aceea, profesioniștilor din domeniul sănătății recomandă să bem cantitatea de apă de care avem nevoie.

Care sunt beneficiile consumului de apă?

Beneficiile apei sunt unice și de aceea organismul tău va funcționa mai bine în sarcinile zilnice dacă este corect hidratat. Potrivit Clinicii Mayo, apa ajunge la fiecare celulă, țesut și organ din corpul nostru, determinând astfel următoarele funcționalități necesare:


Consumul excesiv de apă poate fi periculos?

Beneficiile apei sunt esențiale pentru organismul nostru. Cu toate acestea, consumul excesiv poate duce la hiponatremie. Aceasta apare atunci când nivelul de sodiu din sânge scade din cauza faptului că rinichii nu pot elimina tot excesul de apă. Aceasta este adesea întâlnită la atleții de performanță. De asemenea, apa poate fi contaminată, astfel că bacteriile pot provoca anumite disconforturi sau infecții. Acest lucru poate fi rezolvat prin consultarea unui medic de încredere și un tratament corespunzător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel