Duță, retras de la CNAS. Cine plătește greșeala
Procedura nu este clară, în acest moment. Este posibil să se constate că numirea nu a devenit efectivă, deoarece s-a făcut printr-o simplă adresă semnată de un consilier prezidențial, nu prin publicare în Monitorul Oficial. De altfel, un comunicat al Guvernului semnala această ”defecțiune”, premierul Victor Ponta adăugând și că revenirea unei persoane cercetate penal în legătură cu activitatea CNAS reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei. O altă variantă ar fi ca președintele să retragă numirea, nominalizând altă persoană pentru postul de la CNAS.
Poziția alocată președinției a fost neocupată timp de opt luni, de la demisia prof. Monica Pop, care a rămas în funcție mai puțin de 30 de zile. Prof. Pop a evitat, astfel, să devină incompatibilă, ca director al Spitalului de Urgențe Oftalmologice.
Consilier prezidențial, sacrificat
Aceleași surse ne-au declarat că va fi demis consilierul prezidențial care a semnat numirea lui Duță. Virgil Păunescu este singurul consilier prezidențial care a rezistat la Cotroceni de la începutul primului mandat al lui Traian Băsescu până în prezent. Profesor la Universitatea de Medicină din Timișoara, Păunescu este co-autorul primului transplant medular din România și a ocupat mai multe funcții la Ministerul Sănătății și CNAS.
Venirea lui Lucian Duță la CNAS a stârnit o furtună în mass media, dar și reacția dură a președintelui CNAS, Doru Bădescu, care a spus că o astfel de numire este o gafă specifică organizațiilor de tip mafiot.
Premierul a avut joi o discuţie cu preşedintele CNAS, Doru Bădescu. Premierul a criticat decizia de numire, dar a fost de părere că Bădescu a folosit un limbaj total nepotrivit. Ulterior, l-a înlocuit pe Doru Bădescu cu dr. Cristian Bușoi, europarlamentar PNL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News