Data publicării:

Durerea unei mame. A trebuit să-și îngroape doi băieți morți de COVID într-o săptămână. Pentru al doilea n-a mai avut bani

Autor: Irina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ Pixabay/ Durerea unei mame. A trebuit să-și îngroape doi băieți morți de COVID într-o săptămână. Pentru al doilea n-a mai avut bani
imagine cu rol ilustrativ Pixabay/ Durerea unei mame. A trebuit să-și îngroape doi băieți morți de COVID într-o săptămână. Pentru al doilea n-a mai avut bani

Scenarii halucinante și dureri amuțitoare se îmbină la morgile spitalelor. 

”Ne roagă sau lasă aici trupul mai multe zile până reușesc să se organizeze ca să facă cele necesare pentru a-l înmormânta creștinește. Este dramatic ce vedem. Este incredibil. Este cutremurător să vezi cum o mamă trebuie să-și îngroape într-o săptămână doi băieți și dacă pentru primul a găsit bani, pentru al doilea nu găsește”, mărturisește dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, arată Digi24.

Medicul anatomopatolog de la Spitalul Universitar din Capitală, Maria Sajin, spune că ce se întâmplă acum în țara noastră este comparabil cu ce s-a întâmplat la Revoluție: ”Așa ceva, cu foarte mulți decedați peste tot în zona morgii, s-a mai întâmplat numai la Revoluție”

”Toți nevaccinații îi scoatem morți?”

În ciuda situației catastrofale, apropiații celor care sunt uciși de COVID-19 sunt și ei victime ale teoriilor conspirației: ”În momentul în care internezi cu pacient la Chirurgie și e negativ, primești pe telefon testul negativ și, după 3 zile, e pozitiv! Cum e posibil așa ceva? De ce? Pentru că nu era vaccinat? Toți nevaccinații îi scoatem morți? Cum adică?” spune revoltată o femeie îmbrăcată în negru, fără a mai asculta explicațiile medicului. ”Vă spun eu: îi lasă să moară pe cei nevaccinați! Ia să vină unul vaccinat, să vedeți că toate atențiile sunt pe el!” continuă femeia, arată sursa citată. 

Disperarea medicilor: Nu suntem crezuți

Scena se repetă și alte uși de morgi, iar scenariile sunt diverse. Medicii încearcă, de multe ori în zadar, să-i convingă pe oamenii care vin după rudele decedate să se vaccineze.  ”Noi încercăm să discutăm, să le explicăm cât de important este vaccinul, dar nu suntem crezuți”, spune dr. Maria Sajin.

”Ne confruntăm cu familii extrem de îndurerate, pe care le înțelegem, care familii nu doresc să respecte procedurile stabilite. Este adevărat că un decedat nu respiră, nu tușește, nu strănută, deci, în teorie, ar trebui contaminarea să fie mai redusă. Noi uităm, însă, că din nefericire, corpul unei persoane iubite, în momentul în care s-a produs decesul, este în mod natural supus unor procese de degradare. Presupun, pe de o parte, scurgere de lichide biologice, pe de altă parte, eliberare de gaze, care, ambele, favorizează transmiterea virusului”, explică Sabrina Zurac, medic anatomopatolog la Spitalul ”Colentina”.

Potrivit datelor oficiale 94% dintre pacienții care au decedat până acum aveau și alte boli. Cei mai afectați sunt cei care au afecțiuni cardiologice, diabet, afecțiuni neurologice, dar și obezitate. Iar ca vârstă, peste 30% dintre decese sunt persoane care aveau între 70 si 79 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel