După Florin Cîțu, și Vlad Voiculescu va merge la DNA. "Sunt acuzații pe care trebuie să le demonstreze procurorii"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Și Vlad Voiculescu a fost citat de DNA.

După Florin Cîțu, și Vlad Voiculescu ve merge la DNA. Fostul ministru al Sănătății a spus că a primit deja o citație din partea Direcției Naționale Anticorupție. Se întâmplă după ce procurorii DNA au decis miercuri efectuarea în continuare a urmăririi penale față de fostul premier Florin Cîțu, care este acuzat de două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

"Sigur, voi merge zilele următoare. Am fost invitat, da (de către DNA n.r.)", a spus Vlad Voiculescu în direct la Antena 3 CNN, atunci când a fost întrebat dacă a fost și el citat de DNA.

VEZI ȘI: Dosarul vaccinurilor. DNA, precizări despre audierea lui Florin Cîțu

Vlad Voiculescu: Eu personal nu eram implicat nici la nivel de decizie, nici măcar nu eram informat

"Sunt acuzații pe care trebuie să le demonstreze procurorii, nu să le demonstrez eu. Ce vă pot eu spune este clar și am spus-o de vreo 100 de ori până acum, dar o repet a mia oară, este că toate contractele au fost semnate de către CNCAV, reprezentantul CNCAV, cu mandat de la premierul Cîțu. Ministerul Sănătății sau eu personal, nu eram implicat nici la nivel de decizie, nici măcar nu eram informat.

Deci, repet, contractele, adică obligația României și dacă citiți referatul procurorului spune foarte clar, contractele erau semnate cu acordul premierului, numai cu acordul premierului, fără acordul meu. Mai târziu veneau la mine acele fișe de comandă care erau o chestiune de administrativă, cum de asemenea vă rog să citiți în referat, acolo veți vedea foarte clar că fișa de comandă și anume acel document care mi-a fost mie adus la semnat nu era în niciun fel un contract, nu era o obligație luată de România, obligația fusese deja asumată. pe lângă asta, sunt alte probleme mult mai mari cu contractul sau mă rog, nu cu contractul, ci cu dosarul", a mai spus Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în perioada 23 decembrie 2020 - 14 aprilie 2021.

VEZI ȘI: Încep audierile în "Dosarul vaccinurilor". Florin Cîțu, la ieșirea din sediul DNA: Am încredere în justiție! Adevărul va ieși la iveală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel