După făina de greieri, vine făina celulară de năut, care te menține sătul mai mult timp și scade nivelul de glucoză din sânge. Noul produs, conceput pentru a ”îmbogăți” pâinea albă, pare a fi capabil să reducă riscul de obezitate și diabet, iar din acest motiv este propus ca o alternativă mai sănătoasă la făina de grâu (grâu).
Leguminoasele - precum năutul, lintea și fasolea - sunt cunoscute că ajută la menținerea greutății sub control și la reducerea riscului de boli de inimă: aceste efecte benefice se datorează capacității celulelor vegetale, prezente în leguminoasele fierte, de a rezista procesului digestiv.
Acum, datorită unei metode inovatoare de producere a alimentelor, un grup de oameni de știință de la Școala de Științe ale Cursului Vieții și al Populației și de la Institutul Quadram (Marea Britanie), a reușit să creeze o făină cu celule vegetale întregi care păstrează structura fibrei alimentare a leguminoaselor, păstrând toate efectele benefice ale acestora.
Studiul a constatat că adăugarea acestei făini la pâinea albă a crescut semnificativ eliberarea semnalelor de sațietate de la intestin către creier, făcând oamenii să se simtă mai satuli pentru mai mult timp.
”Într-un moment în care suntem cu toții încurajați să ne creștem aportul de fibre, această cercetare evidențiază importanța fibrelor în încetinirea digestiei amidonului, îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge și simularea hormonilor de sațietate care ne ajută să ne simțim plini”, se menționează în concluziile studiului, potrivit Today. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul American de Nutriție Clinică.
Făina scade zahărul din sânge
Testele de sânge au relevat și o scădere a zahărului din sânge. Pâinea cu un conținut de 30% de făină celulară de năut a redus nivelul de glucoză din sânge cu până la 40%, comparativ cu pâinea cu făină albă de grâu.
O scădere similară s-a observat și la consumul de pâine cu 60% făină de năut. Potrivit autorilor, acest efect se datorează degradării mai lente a amidonului din făina celulară de năut în timpul digestiei. În cele din urmă, descoperirile studiului sugerează că adăugarea amestecului de făină de năut în rețetele comerciale de pâine ar putea ajuta la reducerea riscului de obezitate și diabet de tip 2.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!